У четвер у Львові – вистава Бернара-Анрі Леві «Готель Європа»

12:02 25 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

28 травня о 19.30 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької розпочнеться унікальна подія – вистава французького драматурга, письменника і філософа Бернара-Анрі Леві «Готель Європа», присвячена подіям на Майдані.

«Готель Європа» демонструватиметься в рамках Львівського Медіафоруму. Запрошення на виставу – безкоштовні, їх можна отримати у квитковій касі «ОТ-ОТ» на проспекті Свободи. Кількість запрошень – обмежена.

Сама п'єса «Готель Європа» – це монолог, довжиною в п’ять актів. ЇЇ дія відбувається 27 червня 2014 року в Сараєво, напередодні меморіальних заходів в пам'ять про століття з початку Першої світової війни.

Головний герой вистави – письменник, який повинен підготувати промову. Місце дії – готель, в якому він бував 20 років тому. На його промову про Європу, її основоположні цінності, її майбутній і теперішній стан духу чекають мільйони. Він один у закритій кімнаті шукає натхнення в старих фотографіях і документах.

Лейтмотивом через всю п'єсу проходить тема Українського Майдану, боротьба українців за право жити у вільній країні – нагадування всій Європі про те, якими є справжні маркери демократії та ціна, яку народові доводиться платити за гідне життя. Бернар-Анрі Леві виступить на Львівському медіафорумі з інавгураційною промовою «Історія – улюблена настільна книга тиранів».

Бернар-Анрі Леві – філософ, письменник, режисер, політичний журналіст (Франція). Один із засновників школи «Нової філософії», критик сучасного марксизму. Борець проти мусульманського фундаменталізму.

Їздив в Індію висвітлювати війну за незалежність Бангладешу від Пакистану. Написав більше 20 книжок на злободенні політичні теми.

Висвітлював конфлікт у колишній Югославії. Очолював державну кінокомісію Франції. Вів репортажі з Грузії під час війни у 2008 році.

Під час зимової Олімпіади в Сочі закликав європейських спортсменів відмовитися від участі на знак протесту проти насилля у Києві. Виступив на сцені «Євромайдану» з промовою, опублікованою у газеті «Le Monde» під заголовком «Ми усі – українці».

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів