Трансляція відкриття пам’ятника Андрею Шептицькому у Львові (оновлено)

14:18 29 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Монумент главі Української греко-католицької церкви в 1901-1944 роках посвячують за участі Президента.

«Відкриття пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому за участі Президента України», – повідомляють сьогодні, 29 липня, на телевізійному «5 каналі», який транслює урочистість у Львові наживо:

Натомість у прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 29 липня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні у Львові урочисто відзначають 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 в Архикатедральному соборі Святого Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава УГКЦ – Блаженніший Святослав.

Опісля відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма. На урочисті заходи з нагоди відзначення 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького до Львова приїхало чимало прочан.

Також сьогодні о 17:00 відбудеться прем’єра ораторії Мирослава Волинського «Я тебе кличу» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Лібрето – Анни Волинської. Завтра, 30 липня, о 15.00 у Національному музеї у Львові на вулиці Драгоманова, 42 відбудеться відкриття виставки «На пошану Основнику», присвяченої Митрополитові Андрею Шептицькому.

Замовником робіт з реконструкції (відновлення) площі святого Юра зі спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові було ЛКП «Львівавтодор», підрядник – компанія «Онур». Відтак, були проведені роботи по заміні каналізації, колектора, мереж водопостачання та водовідведення, мереж газопостачання, влаштовано корито та дорожнє полотно, влаштовано вуличне освітлення, тротуари, бордюри, плиткою замощено площу святого Юра. Видатки на реконструкцію (відновлення) площі святого Юра зі спорудженням пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому у Львові, передбачені бюджетом міста, становлять 30 млн. грн».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів