«Святий Юр» у СБУ захищатиме пам’ятник митрополиту Шептицькому від москвичів

12:13 27 серпня 2015 р.

Фото до новини

До роботи у двох архітектурних форумах, які зараз проходять у Львові, запрошені спеціалісти з Москви. Очікується, що цих спеціалістів міська рада Львова включить у експертну комісію, яка має дати свої, ще одні висновки, щодо облаштування території навколо пам’ятника митрополитові Шептицькому.

Про це щойно, під час прес-конференції на тему:  «Відкрите звернення до міського голови Львова Андрія Садового про затягування завершення реконструкції пл. Святого Юра», яка проходить у ці хвилини у Львівському прес-клубі, повідомив архітектор, член Громадської ради «Святий Юр» Юрій Горалевич.

- У Львові зараз проходять два архітектурних форуми, куди запрошують спеціалістів і з Москви. Вони мають вчити львів’ян  - як нам розвивати своє місто. І це в дні, коли ми боремося з агресією Росії. Я собі не можу уявити,  щоби британська палата  у часи Другої світової війни запросила Альберта Шпеєра, щоби він консультував їх як відновлювати Лондон після бомбардування, - каже він.

За словами Юрія Горалевича, він не міг зрозуміти, чому наступного дня після урочистого відкриття пам’ятника зняли всю техніку, покинули все озеленення, яке висаджували протягом днів та ночей і яке просто загинуло від спеки. А натомість знов з’явилася інформація про потребу нової  експертизи та громадські обговорення.

Він також наголосив, що якщо до вищезгаданої експертної ради ввійдуть «московіти», то члени Громадської ради «Святий Юр»  матимуть  підставу звернутися до СБУ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів