Свято української молоді відзначатимуть у Львові талановиті діти з усієї країни (програма)

13:38 28 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dw.com

На честь митрополита Андрея Шептицького влаштують 29 липня Фестиваль української пісні, конкурс дитячих малюнків, Міжнародний шаховий фестиваль, фестиваль футболу, виставки та екскурсії.

«29 липня у Львові відбудеться «Свято української молоді із митрополитом Андреєм Шептицьким», – повідомили в четвер у прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Такий захід відбуватиметься у місті Лева у цей день щороку, адже саме 29 липня народився Митрополит. Про це повідомив один з організаторів свята, член Громадської ради «Святий Юр», архітектор Юрій Горалевич. За його словами, це свято має величну мету – долучати людей до величних, духовних святкувань.

Організатори заходу обіцяють, що це буде комплексне дійство: тут буде поєднана художня самодіяльність, образотворче мистецтво, спорт, тобто всі ті сфери, які Шептицький провадив і реформував в українському суспільстві.

Юрій Горалевич повідомив також: «На святі будуть коротко подаватись кращі реферати про Митрополита, які діти готували впродовж року Шептицького. Попередньо відбувався конкурс, де діти з усієї країни представляли свої роботи. І в фіналі, який провели в Львівській Опері, були вибрані найкращі дитячі реферати. Це буде цікавинкою програми, коли дитина самотужки чи з керівником через Інтернет, архів, пресу чи бібліотеку відкрила для себе якусь потаємну сторінку з життя Шептицького, і зможе це демонструвати на нашому святі».

На свято приїдуть діти з усієї України, навіть з прилеглих до фронту територій. Це будуть жителі Донецька, Дніпра, Запоріжжя, Харкова, Одеси. На думку організаторів, це дасть поштовх до того, що це дійство стане не лише регіональним, а загальноукраїнським чи навіть міжнародним.

Свято відбудеться з метою вшанування світлої постаті митрополита Шептицького як духовного наставника, та виховання у дітей та молоді почуття патріотизму і любові до України, формування високої духовної культури; реалізація творчих здібностей і талантів. Участь у Святі української молоді візьмуть понад півтисячі молоді зі всіх регіонів України – Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської, Вінницької, Полтавської областей.

У програмі заходу – Фестиваль української пісні, конкурс дитячих малюнків, Міжнародний шаховий фестиваль, фестиваль футболу, виставки та екскурсії. Основні заходи та відкриття Свята Української молоді розпочнуться о 9.00 на площі Святого Юра біля пам’ятника Андрею Шептицькому.

Організатори свята – Громадська рада «Святий Юр», Центр національного виховання імені Андрея Шептицького, Національний університет «Львівська політехніка», ЗСШ №34 імені Маркіяна Шашкевича у Львові. За підтримки: Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи», «ЛЕО Кераміка», «ЕКО ДІМ», групи компаній «Берта», «Техніка для бізнесу», ПА «Еквітас». Інформаційні партнери: «Львівський портал», телеканал «НТА», ТРК «Львів», радіо «Галичина», «Львівська хвиля».

Програма заходів:

8:45 – збір учасників свята біля пам’ятника митрополиту Андрею на площі Святого Юра, 

9:00 – літургія на прославу Праведного митрополита Андрея у соборі святого Юра,

10:15 – Благословення і привітання учасників свята на площі Святого Юра,

10:30 – фестиваль української пісні на площі Святого Юра,

10:30 – виступ учасників науково-дослідницької конференції «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь церкви, лідер нації»,

10:30 – конкурс дитячих малюнків на площі Святого Юра,

11:00 – Міжнародний шаховий фестиваль у Національному університеті  «Львівська політехніка»,

11:00 – екскурсія в Святоюрський комплекс, молитва в крипті Святоюрського собору

11:00 – фестиваль футболу у середній школі №34 на вулиці Замкненій, 7,

11:00 – екскурсія в художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського на вулиці Листопадового чину,

11:00 – екскурсія в музей Андрея Шептицького у середній школі №34 11:00 – виставка «Андрей Шептицький і українське мистецтво» на площі Святого Юра, нагородження учасників змагань і конкурсів проводиться біля пам’ятника митрополиту Андрею на площі Святого Юра».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів