Студенти зі Львова привітали українських військових вертепом у Харкові й Краматорську (відео)

15:25 12 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: kramatorsk.info

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, 23 студенти Українського католицького університету відвідали з вертепом Будинок офіцерів і військовий шпиталь у Харкові, а також греко-католицьку парафію, площу Тараса Шевченка та Центральний штаб АТО в Краматорську.


Відео: «Artem Getman»

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 12 січня, «Щоденному Львову», що студенти Українського католицького університету привітали українських військових вертепом у Харкові й Краматорську. У повідомленні також конкретизують:

«23 студенти Українського католицького університету поставили різдвяний вертеп для українських військових у Харкові та Краматорську. Студенти вже відвідали з вертепом Будинок офіцерів та військовий шпиталь у Харкові, а також греко-католицьку парафію, площу Тараса Шевченка і Центральний штаб АТО в Краматорську.

У планах – декілька виступів у Києві: Патріарший собор, Адміністрація Президента, КМДА, Посольство США в Україні та греко-католицька парафія на Аскольдовій могилі. Організатор святкової вистави Юрій Мурин зазначив:

«Студентське братство УКУ щороку їздить з вертепом на Схід чи Південь України. Декілька років тому ми робили традиційні різдвяні вертепи, їздили з ними в Одесу, Київ, намагалися популяризувати наші традиції.

Сьогодні кардинально змінився час. Ми повинні підтримувати військових, показувати, що пам’ятаємо про них. Вертеп – це ще один спосіб розповісти про події, які відбуваються в Україні і, одночасно, розповісти історію Різдва Христового». 

Автором слів віршованого вертепу є львівська поетеса Зоряна Лісевич, яка допомогла студентам в традиційну різдвяну історію про народження Сина Божого вплести мотиви з сучасного політичного життя суспільства. Юрій Мурин додає:

«Минулого року Студентське братство у вертепі обіграло історію з Майданом, а цього року головними героями є солдат, який відправляється на війну, і дівчина-волонтер. Окрім них, у вертепі задіяні ірод-путін, військові, які заблукали на кордоні, шут-пропагандист».

Студенти розказують, що більшість людей позитивно сприйняли їхню імпровізацію. Зі слів мешканців Краматорська, у місті понад 10 років на центральній площі не ставили різдвяний вертеп.

Як інформував «ЩЛ», студенти Львівського католицького університету показали вертеп у Краматорську на Донеччині, у Дніпропетровську також уперше колядував студентський вертеп зі Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів