Столичні митці збирають кошти на лікування десантника 80-ї львівської бригади Сергія Загасайла (відео)

19:20 1 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: musictheatre.kiev.ua

Київські національний університет імені Тараса Шевченка й муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва запустили благодійний проект, який має на меті об’єднати зусилля діячів науки, культури, політики, благодійних фондів та організацій різних рівнів і зібрати кошти на лікування постраждалих під час бойових дій в АТО.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка за підтримки Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва запустили благодійний проект, який має на меті об’єднати зусилля діячів науки, культури, політики, благодійних фондів та організацій різних рівнів і зібрати кошти на лікування постраждалих під час бойових дій в АТО. 16 квітня о 14.30 в аудиторії №202 Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) відбудеться прес-конференція, присвячена спільному благодійному проекту.

22 квітня о 19.00 заплановано прес-брифінг з керівниками проекту, зустріч з режисером вистави; збір коштів на лікування для поранених бійців; 20:00 – вистава «Повертайся живим» Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва спільно з «ТЕЛЬНЮК: СЕСТРИ» на сцені театру за адресою: вулиця Межигірська, 2 (станція метро «Контрактова площа»). «Повертайся живим» – спільний мистецький проект театру з дуетом «ТЕЛЬНЮК: СЕСТРИ» на вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Станіслава Тельнюка, Оксани Забужко на музику Лесі Тельнюк.

В основі сюжету «Повертайся живим» історія життя Героя нашого часу – історія юнака, який пройшов шлях подій Революції Гідності. Кошти планується зібрати, зокрема, для:

Сергія Загасайла – сержанта, десантника 80-ї окремої аеромобільної бригади (місце її постійної дислокації – Львів. – «ЩЛ»). Під час мінометного обстрілу блокпосту 24 травня 2014 року біля села Костянтинівка у групу військових потрапив снаряд. Сергій прикрив собою товаришів від вибуху, отримав надзвичайно тяжкі поранення. Загасайло перебуває на лікуванні майже 10 місяців: багаторазово прооперований, вставлено черепну пластину, ампутовано пальця правої стопи. Сергій нагально потребує коштів на нейрореабілітацію, складне медикаментозне лікування та підготовку до операцій на ногах.

Вадима Свириденка – рядового медроти 128-ї гірничо-піхотної бригади, який із серпня 2014 року перебував на фронті. У лютому Вадима поранили в передпліччя та праве стегно, йому надали медичну допомогу і мали вивезти з іншими пораненими з Дебальцевого. Однак, по дорозі поранені двічі підривалися на міні, і з усіх вижив лише один Вадим Свириденко. Наразі потрібні: серйозна медикаментозна підтримка організму, складна хірургічна підготовка (низка операцій) до протезування, виготовлення чотирьох індивідуальних протезів.

Дениса Гойка – військового кореспондента прес-центру Міністерства оборони України. З травня 2014 року 5 разів був у відрядженнях в зону АТО, одним із перших робив телевізійні сюжети на Сході. Остання поїздка була у лютому 2014 р. В результаті тяжкого поранення пошкоджено м’язи спини, видалено по шість сантиметрів з двох кісток тазу. Лікувався у Краматорську, потім у Києві, Ірпені, зараз перебуває на лікуванні у Німеччині, наразі потребує коштів на лікування.

Організатори проекту: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва спільно з «ТЕЛЬНЮК: СЕСТРИ».

Про це повідомили сьогодні, 1 квітня, інформаційна агенція «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів