Сьогодні відкриють виставку «Скарби княжої церкви святого Миколая у Львові»

13:00 6 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У п’ятницю, 6 травня, в каплиці ЛМР представлять виставку сакрально-мистецьких речей найдавнішого храму Львова під назвою «Скарби княжої церкви св. Миколая у Львові». Початок – о 14.00.

Серед експонатів для огляду виставлять дві відреставровані скульптури ангелів з рококового вівтаря чи іконостасу другої половини XVIII століття, зображення ікон з найдавнішої у місті хоругви 1760-х років (ікона святого Миколая та Розп'яття з предстоячими) та копію давньої фрески «Король Данило». Дерев’яні фігури ангелів XVIII століття, нещодавно знайдені у храмі св. Миколая на дзвіниці. Ці унікальні зразки дерев’яної сакральної скульптури порівнюють з найкращими мистецькими зразками цього періоду, що оздоблювала український храм.

дослідник історії храму, директор Наукової бібліотеки Львівського нацуіонального університету імені Івана Франка Василь Кметь зазначив: «Загалом відомо не так багато українських церков, де збереглася б барокова та рококова скульптура, тож знайдені скульптури набувають особливого значення. Добре заховані на дзвіниці церкви та виявлені нещодавно пам’ятки, які могли належати вівтарю, або іконостасу другої половини XVIII століття, завдяки праці співробітників Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України, яку очолює Мирослав Откович, в оновленому вигляді постануть перед відвідувачами виставки».

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів