У Львові виступатиме легендарний піаніст і диригент

18:15 12 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Львівська обласна філармонія

У суботу в обласній філармонії відбудеться єдиний концерт в Україні знаменитого музиканта-віртуоза Андрія Гаврилова.

«Сьогодні о 18:00 у Львівській обласній філармонії відбудеться єдиний концерт в Україні знаменитого піаніста і диригента Андрія Гаврилова, який гратиме в супроводі Камерного оркестру «Collegium Musicum», – повідомили сьогодні, 12 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Андрій Гаврилов – найбільш неординарний піаніст сучасності. Поза сумнівом, у фортепіанному мистецтві кінця ХХ – початку XXI століть, він – явище світового масштабу.

Однак Гаврилов не любить, коли його називають піаністом. І не хоче чути в свою адресу комплімент «віртуоз». У його розумінні, піаніст – це слово, яке ні про що не говорить, це просто визначення: людина, яка грає на фортепіано. А людина, яка присвятила себе певному виду мистецтва, – це вже артист, і він повинен підніматися над вузькими визначеннями. 

Андрій Гаврилов був включений до числа найвидатніших виконавців XX століття, за версією групи «Філіпс». У 2000 році його зарахували до «Золотої зали слави» (університет Кембридж).

Диригент проекту – Іван Остапович, один із найвідоміших молодих українських диригентів, який має креативне бачення музичних проектів. Його концерти – це завжди нові та цікаві відкриття й експерименти для меломанів. 

Іван Остапович знаний у Львові численними диригентськими проектами, є автором та організатором музичної спільноти «Colllegium musicum Lviv», в рамкам якої у Львові з 2012 році відбуваються концерти та читання за участю молодих талановитих українських виконавців. Зокрема, фестиваль «Дні музики Баха 2014», «Зимові вечори від Collegium Musicum». Нещодавно Іван Остапович став арт-директором грандіозної музичної події «Бах Маратону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів