Сьогодні у Львові відбувся Західноукраїнський фестиваль косплею «Anicon 7»

22:48 23 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

У центрі творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» зібралися популярні героїв фільмів, ігор та мультиплікації з різних куточків України та близького закордоння.

23 травня у Львові пройшов Західноукраїнський фестиваль косплею «Anicon 7». У центрі творчості дітей та юнацтва Галичини «Погулянка» зібралися популярні героїв фільмів, ігор та мультиплікації з різних куточків України та близького закордоння.

Організатори підготували для учасників та глядачів насичену програму. Основним дійством фестивалю «Anicon 7» стало косплей-шоу, учасники якого продемонструвати свої надможливості, за лічені хвилини перевтілившись в улюбленого персонажа з фільму, мультфільму, книги чи гри.

Глядачам запропонували театралізовані постановки, дефіле оригінальних костюмів і відтворених образів із мультфільмів, кінострічок. На учасників, які увійшли в образи героїв комп'ютерних ігор чекала особлива нагорода - відеокарта від спонсора фестивалю.

Також у рамках фестивалю «Anicon 7» провідні діячі української спільноти косплеєрів провели лекції, а всі бажаючі могли витратити гроші на тематичному ярмарку. Більшість учасників самостійно готують свої костюми та виступи.

Для багатьох косплей став професійним заняттям, яке поєднується з основною роботою. Сьогодні косплей є заняттям як для молоді, що у прагненні самореалізації не боїться вийти на вулицю у фантастичному костюмі, так і для дорослих людей.

Костюм супер героя може приховувати успішного бізнесмена, юриста чи лікаря. А на шоу приходять цілими родинами.

Людмила з Дніпропетровська приїхала на фестиваль разом із донькою та її подружкою. Обидві Ані. Дівчата в тісних чорних трико взувають ботфорти на височенних шпильках. На голови одягають чорно білі хустки, як у монашок. Беруть до рук іграшкові автомати.

Пані Людмила розповідає: «Я чудово відношуся до такого захоплення. Донька не п'є, не курить, виступає, шиє одяг, подорожує. Себе показує, на інших дивиться. Спочатку я якось не особливо підтримала її, але після першої поїздки і сама захопилася».

Косплей (з англ. costume play — «костюмована гра») – це вид перфомансу, суть якого полягає у відтворенні вигаданих персонажів у реальному житті. Завдання косплеєра – максимально точно дотриматися не лише вимог до костюму героя, якого він обрав, а перевтілитися в нього, скопіювавши характерні риси поведінки тощо. Косплей – це спосіб розвинути уяву, самореалізуватися, вдосконалити свої навички, подолати внутрішні страхи та підкорити сцену – зазначають організатори.

Про це повідомили сьогодні, 23 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів