Сьогодні у Львівському музеї історії релігії – «Re-візія»

14:38 27 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: lvivport.com

У рамках цього нового мистецького проекту відбудеться презентація настінного календаря на 2014 рік, підготовленого на основі фотографій невідреставрованих фондових предметів, а також відкриття виставки цих 15-ти музейних експонатів.

Про це повідомила кореспонденту інформагенції «УНН» завідувач відділу Львівського музеї історії релігії Ірина Цебенко, яка також конкретизувала:

«Серед представлених речей – «Требник», виданий у Львові 1682 року; невелика дерев’яна, різьблена, композиція «Свята Родина» і Чаша із карбованого металу XVIII ст. Автором фотографій є Ігор Садовий.

Він змістив увагу глядача від зображуваного на світлині експонату до зображення в цілому. Так, 12-сантиметрова дерев’яна скульптурка «Христос скорботний» зафіксована на фоні засніженого Львова. А, наприклад, стола (елемент літургійного одягу католицького і лютеранського клірика, аналог єпитрахилі у православній церкві) розвішена на сповідальниці тощо».

Цей проект покликаний продемонструвати відвідувачам речі, які потребують реставрації, а також залучити найширше коло меценатів, кошти яких підуть на відновлення фондових предметів. Проект «Re-візія» стартує 27 грудня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів