На вулиці Пекарській у Львові студенти водили гаївки (відео)

22:10 16 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

У четвер на галявині за головним корпусом національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького згадали чудові українські народні традиції.

Інтернет-видання «Gazeta.ua» повідомило сьогодні, 16 квітня:

«Львівські студенти згадали чудові українські народні традиції поводити великодні гаївки. Традиційне дійство відбулося 16 квітня на галявині за головним корпусом Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького.

Молоді люди водили гаївки навколо фігури Матері Божої та співали народних пісень.

Гаївковий фестиваль проходить вже другий рік поспіль. Цього року учасники впродовж всього часу посту готувалися до свята. 

Студенти із різних куточків України досліджували, вивчали та привозили до Львова характерні для їх домівок пісні та обряди, щоб презентувати їх на фестивалі. Керівник центру художньої творчості Тетяна Купчак розповів також:

«Проводячи певні дослідження я помітила що наша молодь, і навіть старші люди, забувають гаївки – ті наші традиції, які споконвіку були характерні для українського народу. Я вже давно працюю над тим щоб передати молоді ті наші прадавні традиції.

Ми цілий піст вчили гаївки, вчили слова. Студенти привозили свої гаївки із різних регіонів України. Думаю що це свято вдалося сьогодні, власне тому, що тут була не тільки Галичина чи Волинь, тут була справді ціла Україна».

Наступного року організатори планують видати альбом – збірку гаївок зі всієї України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів