Шоу на бронетанковому заводі у Львові обурило військових, волонтерів та активістів

00:18 26 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Військові навіть порівняли шоу із перформансами у псевдореспубліках і в РФ.

У Львові відзначили Дні Європи на бронетанковому заводі. У цеху посеред бронемашин співали та танцювали. Це обурило військовослужбовців, волонтерів та громадських активістів.

Бронемашини «Дозор» – гордість заводу. Вони рятують життя воякам у зоні АТО, але сьогодні бронемашина – у променях прожекторів, а поряд танцює шоу-балет. Червона доріжка на бронетанковому заводі, співаки верхи на бронемашинах та танці поряд неабияк обурили вояків, яких запросили відсвяткувати Дні Європи.

«Це ніж у серце моє і кожного АТОшника, – вважає військовий Іван Кривий. – Я бачив, як вийшов батько загиблого АТОвця із залу».

«Це нагадує перформанси, які відбуваються у псевдореспубліках і в Росії, –  зазначив інший боєць – Іван Гаврилко. –Мені це неприємно, не подобається, бо я бачив, як гинуть екіпажі танків, екіпажі БМП».

Натомість організатори шоу критику не сприймають, адже впевнені, що мистецтво та культура – теж зброя. Директор департаменту культури Львівської ОДА Христина Береговська переконана: «Основна мета нашого заходу – продемонструвати мистецтво як зброю заради миру. Оскільки я автор ідеї, була переконана і завжди повторювала, що мистецтво не є слабшим як гвинтівка чи танк».

«Зброя стає рятівною лише в умілих руках», –  твердять незадоволені глядачі. Вони додають: під час гібридної війни треба бути обережнішими не лише з танками та кулеметами, а й з шоу.

Про це повідомили в четвер, 25 травня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів