Родина американського дипломата спекла мініатюру площі Ринок

10:40 18 січня 2018 р.

Фото до новини

Зменшену копію площі Ринок з пряників, яку спекла родина дипломата Посольства США в Україні, розмістили в приймальні мера Львова.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Зменшену копію площі Ринок з пряників, яку зробила родина американського дипломата Посольства США в Україні, можна побачити у приймальні міського голови. Наступного тижня виріб передадуть у Львівську загальноосвітню школу-інтернат №2 (вул. Просвіти, 2).

Працівники Посольства США в Україні зробили зменшену копію львівської площі Ринок. На роботу пішло не менш, ніж 12 кг тіста.  За шириною площа з пряників вийшла 1,5 м і може стояти роками. Випічка показує площу Ринок, Ратушу, кам’яниці, львівський трамвай та різдвяний вертеп. Для випікання, вирізання та розмальовки пішло шість тижнів.

«Я роблю схожі проекти кожного Різдва, вибираю місце, яке має для мене якесь значення. Цьогоріч це Львів – старе місто, яке має багато молодих людей, позитивної енергії.

Робили цю площу ми цілою родиною. Чоловік, Джордж Кент, працював над бруківкою і дахами, син робив ялинку й вертеп, дочка виготовила 102 фігурки людей, брат із Нью-Йорку – дах Ратуші. Цей виріб повністю їстівний, окрім лампочок, для нього використано понад 12 кг тіста», - зазначила Веліда Кент, дружина заступника голови місії США в Україні Джорджа Кента.

Імбирне печиво «Площа Ринок, Львів» (2017-2018) випечене родиною заступника голови місії США в Україні Джорджа Кента. Його дружина – Веліда Кент – американка кримсько-татарського походження. Вона почала випікати імбирні вироби на Різдво з 2008 року, станом на сьогодні Львів – це ювілейне десяте творіння. Кожного року Веліда Кент випікає місто, де жила її родина, яке їй дуже подобається, або ж місто, яке має якесь інше особливе значення.

Один із своїх найвідоміших проектів Веліда Кент реалізувала у 2014 році. Тоді після анексії Криму вона спекла Бахчисарай – ханський палац, зелених чоловічків під його стінами і напис кримськотатарською: «Крим – не ваш, Крим – наш».

Веліда походить з кримських татар. Дідуся та бабусю депортували в 1944 році з Криму в Середню Азію. Тому вона народилась в Узбекистані, працювала там для ООН, познайомилась з майбутнім чоловіком та поїхала з ним в Америку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів