Реставратори відновили львівську «Статую Свободи»

12:48 11 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У міськраді запевнили: «Скульптурну композицію «Ощадність. Рільництво. Промисловість» підсвітять».

Начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко Львівської міськради повідомила сьогодні, 11 січня: «Завершилася реставрація центральної фігури нашої статуї «Ощадність». Це є хороший зразок співпраці влади та громади, бо кошти збирали на благодійному аукціоні».

«Роботи виконувало приватне підприємство «Оберіг». Роботи були складні, бо працювати треба було на висоті. Виконуючи проектну документацію, не було відомо, що промені на короні є позолочені. В процесі виконання робіт довелось це змінювати. Зараз позолота виконана за кошти фірми «Оберіг», також спонсори нам надали золоту фарбу для факелу», – розповіла також чиновник.

Лілія Онищенко також запевнила: «Зараз ми працюємо над підсвіткою, найближчим часом ця підсвітка буде функціонувати. Робимо це за кошти меценатів».

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «17 січня об 11:00  на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченкові відбудеться офіційне відкриття відреставрованої скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці 2015-го студенти УБС спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Національного університету «Львівська політехніка» провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптурної групи «Рільництво. Ощадність, Промисловість».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів