Реставратори повернули львів’янам «Ощадність»

19:24 17 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У Львові завершилися роботи з реставрації скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість», відомої ще й як львівська «Статуя Свободи».

Про це повідомили сьогодні, 17 січня, у Львівській міськраді, де також поінформували: «Днями коштом меценатів тут влаштували підсвітку. Сьогодні, 16 січня, у Музеї етнографії та художнього промислу, на даху якого і знаходиться скульптура, відбулось її офіційне відкриття».

«Скульптуру «Ощадність» почали реставрувати ще влітку. Відповідні роботи тривали близько половини року. Загальна вартість реставрації становила 467 тисяч гривень, із яких 300 тисяч зібрали благодійники  на аукціоні, а решту – це кошти міського бюджету», – зазначено також у повідомленні ЛМР.

«Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці того ж року його студенти спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Львівської політехніки провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптури. Роботи виконувало ПП «Оберіг», – повідомили також сьогодні, 17 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів