Прикордонники відкрили у Львові меморіальну дошку Андрію Кузьменку (відео, оновлено)

10:00 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

У ДПСУ відзначили в суботу: «Після агресії Росії та подій на сході України Кузьма неодноразово без розголосу приїжджав до військових у зону АТО. Він встиг об’їхати прикордонні підрозділи практично по всій лінії фронту, не жаліючи ні часу, ані грошей, підтримував воїнів».

«Меморіальна дошка пам’яті Кузьми Скрябіна з’явилася у Львові. Її встановили військовослужбовці Державної прикордонної служби у будинку Західного регіонального управління. Кажуть, співак був їхнім другом і свого часу навіть написав пісню про прикордонників. З початком російської окупації він часто їздив на східні рубежі країни і допомагав їм як волонтер» – повідомили сьогодні, 8 лютого, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Раніше в Державній прикордонній службі України розповіли 6 лютого:

«У Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України відкрили меморіальну дошку на честь пам’яті про Андрія Кузьменка, який всім відомий як Кузьма Скрябін. Рік тому відомий співак трагічно загинув. У заході взяли участь батьки Андрія, друзі співака, голова прикордонного відомства Віктор Назаренко, керівництво та військовослужбовці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Згадати про Андрія Кузьменка прикордонники вирішили не випадково, адже він був їх великим другом. У 2006 році співак взяв участь у зйомках програми «Західний кордон». Кузьма цілий день провів у ролі прикордонника на Закарпатті у Чопському прикордонному загоні.

Тоді ж співак написав однойменну пісню, яка нині є своєрідною візитівкою регіонального управління, та випустив кліп (https://www.youtube.com/watch?v=c70YUAQTKV8). Слова з цієї пісні є на меморіальній дощі, яка була встановлена в актовій залі Західного регіонального управління Держприкордонслужби у Львові.

Керівник прикордонного відомства Віктор Назаренко зазначив: «Відкриваючи сьогодні меморіальну дошку на честь Андрія Кузьменка, ми підтверджуємо, що він назавжди залишається у нашій прикордонній сім’ї».

Окрім західного кордону, Андрій бував і на інших ділянках українських рубежів. Так, у 2010 році на українсько-російському кордоні у Харківській області була записана програма «Кордон держави», де Андрій Кузьменко спробував себе у ролі ведучого. Саме це ексклюзивне відео, яке не вийшло в ефір, сьогодні презентували у Львові.

Після агресії Росії та подій на сході України Кузьма неодноразово без розголосу приїжджав до військових у зону АТО. Він встиг об’їхати прикордонні підрозділи практично по всій лінії фронту, не жаліючи ні часу, ані грошей, підтримував воїнів. 

Особливі слова вдячності прикордонники адресували батькам та дружині Андрія.

Віктор Назаренко повідомив також: «Мене завжди вражали повна відсутність у нього зіркової хвороби, шалена працездатність та активність. Ви виховали справжнього сина своєї землі, патріота, яких зараз бракує українській землі. Дякуємо і дружині Світлані, яка тепер продовжує справу чоловіка. Кожну хвилину свого життя Кузьма намагався зробити світ кращим».

Кузьма брав участь і у розробці дизайну нагороди для воїнів АТО. За нього особливу відзнаку «Захиснику кордонів батьківської землі» прикордонники разом з громадською організацією «Всеукраїнський союз Захисників кордону батьківської землі» вручили батьку Віктору Кузьмичу, під час концерту пам'яті Андрія Кузьменка, що відбувся минулого року у Києві».

Про це повідомили 6 лютого на сайті Державної прикордонної служби України, де також опублікували відео й світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів