Президент призначив стипендії двом майстрам народної творчості зі Львівщини

15:56 17 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: АПУ/Facebook

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, президентські стипендії для молодих майстрів народного мистецтва зокрема отримуватимуть Тарас Богдан та Оксана Іваницька.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 17 квітня, «Щоденному Львову»:

«Тарасові Богдану та Оксані Іваницькій призначено стипендії Президента України. Відповідний Указ «Про призначення стипендій Президента України для молодих майстрів народного мистецтва на 2015 рік» від 4 квітня 2015 року за №200/2015 підписав глава держави.

Тарас Богдан – майстер декоративного розпису, а Оксана Іваницька – майстер художньої кераміки. Стипендію засновано з метою підтримувати обдаровану молодь та розвивати традиційне народне мистецтво.

Довідка

Тарас Богдан народився у 1988 році на Донеччині, з 1991 року мешкає у Львові. З раннього віку захоплювався мистецтвом та навчався в Центрі творчості дітей і юнацтва Галичини. Брав участь у багатьох творчих акціях.

Попри молодий вік, митець має уже багато відзнак з різних виставок. Зокрема, став лауреатом Першого Прикарпатського бієнале графіки для дітей та молоді (Перемишль, Польща), багаторазовим лауреатом мистецького конкурсу «Сурми звитяги» (Львів, Україна), лауреатом міжнародного конкурсу «Традиції народів країн Європейських» (Краків, Польща).

Спільно з роботами членів Спілки майстрів народного мистецтва України твори автора періодично експонуються в Україні та за її межами (в Росії, Польщі, США). Персональні виставки автора відбувались: в Україні (Самбір, Львів), Польщі (Лежайськ), Сполучених Штатах Америки (Нью-Йорк).

Оксана Іваницька – майстер у техніці чорнодимленої кераміки. Народилася у 1989 році у місті Соснівка Сокальського району Львівської області. Брала участь у виставці українських писанок у Швейцарії, 1-му міжнародному симпозіумі димленої кераміки (2013, м. Червоноград), виставці «Кращий твір року» (2013, м. Київ), представила персональну виставку у музеї «Дрогобиччина», розробляла емблему фестивалю «Гавареччина».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів