Президент Польщі помолився на Личаківському кладовищі Львова (відео, оновлено)

13:20 2 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Сьогодні відбудеться урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка з нагоди вручення Броніславу Коморовському диплому «Doctor Honoris Causa».

Сьогодні у Львові з візитом перебуває Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. В рамках візиту вінвідвідав місце польських військових поховань («Цвинтар Орлят») на Личаківському цвинтарі. Броніслав Коморовський помолився у капличці та поклав квіти до могили невідомих солдатів «Цвинтаря Орлят».

Сьогодні також відбудеться урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка з нагоди вручення диплому «Doctor Honoris Causa» Президентові Республіки Польща Броніславу Коморовському. Захід розпочнеться о 12.30 в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка на вулиці Університетській, 1.

Також сьогодні запланована зустріч Президента України Петра Порошенка із Президентом Республіки Польща Броніславом Коморовським у форматі «віч-на-віч» у Палаці Потоцьких. 

Про це повідомили сьогодні, 2 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради. Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли в четвер:

«У четвер, 2 липня, на Львівщину прибув Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. Вранці глава Республіки Польща відвідав Личаківське кладовище, де поклав квіти та лампадки до Меморіалу львівських орлят та Пам'ятника воїнам Української Галицької армії.

Окрім того, Броніслав Коморовський оглянув хід реставраційних робіт, що веде Фонд Культурної Спадщини за фінансування Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща. Зокрема, зупинився Президент Польщі і біля пам'ятника видатному українському поету Іванові Франку. Опісля Броніслав Коморовський відбув на урочисте засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка, де йому вручать диплом «Doctor Honoris Causa».

Також Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський сьогодні зустрінеться в Палаці Потоцьких із Президентом України Петром Порошенком, який відвідує Львівщину з робочим візитом. У Львові Глава Республіки Польща матиме також прогулянку містом, відвідання Собору Святого Юра, Генерального консульства РП та Будинок «Польського Дому».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів