Пластуни привезли до Львова Вифлеємський вогонь миру

10:50 17 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

У понеділок, 17 грудня, напередодні Дня святого Миколая та відкриття головної міської ялинки, представники Львівського осередку Національної скаутської організації «Пласт» передали міському голові Львова Андрію Садовому й працівникам Львівської міської ради Вифлеємський вогонь миру.

Про це повідомили в понеділок, 17 грудня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Вифлеємський вогонь миру перебуватиме у Ратуші, тож запрошують приходити усіх працівників мерії та містян, щоб цей символ миру осягнув якомога більше людей».

Голова осередку Національної скаутської організації «Пласт» у Львові зазначила: «Цього року ми дуже раді, що нам вдалося разом з усіма скаутами світу передати разом Вифлеємський вогонь миру по всьому світу, і разом помолитися за мир у всьому світі. Ми будемо передавати цей вогонь миру у всі сиротинці, у лікарні, усім потребуючим, а також в кожну домівку. Також запрошуємо завтра на відкриття ялинки, де ми передамо Вифлеємський вогонь усій громаді, а також приходьте у мерію, або до нас до пласту, у наш центральний офіс на вулиці Шептицьких, 16, де також завжди горить вогник. І ми вас радо будемо там бачити».

«Вифлеємський Вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого, з чим нам асоціюється Різдво. Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою, і впродовж останніх років для багатьох Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю», – поінформували також у міськраді.

«Традиційно Вогонь зберігається у церкві до Йордану, а потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю. 18 грудня на площі біля Оперного театру Львівський осередок Національної скаутської організації «Пласт» передасть Вифлеємський вогонь миру громаді міста. Урочиста передача вогню сім’ї міського голови відбудеться на сцені перед театром. Пізніше вогник у лампадках розійдеться серед мешканців. також у цей вечір відбудеться офіційне відкриття міської ялинки», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів