Підгорецький замок на Львівщині вперше розчинив двері для відвідувачів після 1939 року

16:40 18 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/pg/Львівська-Національна-Галерея-Мистецтв-ім-Бориса-Возницького

У Львівській національній галерея мистецтв імені Бориса Возницького запевнили: «Підгорецький замок поволі повертається із забуття і вперше після 1939 року гостинно відчиняє двері палацу для відвідувачів».

У Львівській національній галерея мистецтв імені Бориса Возницького повідомили також: «Відтепер можна потрапити в Китайський кабінет, пройтись Золотою, Кармазиновою та Обідньою (з ХІХ століття знаною як Лицарська) залами і побачити картини, які прикрашали раніше стіни палацу. В експозиції представлені копії полотен роботи Шимона Чеховича, Гіацинта Олесінського, Якоба Йорданса, Шарля Ле Бруна, Яна Де Баана, Пьєтро Бьянчі, Олександра Григлевського, Джованні Баттісто Клементі, Йозефа Грассі та інших італійських, австрійських, польських, французьких, нідерландських художників, якими славилася колекція».

«Стан будівлі наразі не дає можливості розмістити там оригінали, яких у збірці Львівської національної галереї мистецтв є чимало, однак це тільки початок ревіталізації замку. На жаль, історія суворо обійшлась з цією перлиною епохи ренесансу – колекція розпорошена по музеях і континентах, частина її фатально знищена, будівля нещадно зруйнована», – поінформували також у галереї.

«Зокрема, в палаці збереглись лиш монументальні портали і камін з чорного мармуру. А в архівах віднайшли старі світлини, на яких можна побачити велич і красу замку, які теж представлені на виставці «Історія забуття», – повідомили також на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook» та опублікували фоторепортаж із Підгорецького замку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів