У Львові започатковано всеукраїнську акцію – «На каву з другом» (відео)

10:32 13 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Після інциденту у ресторані «Вапіано», коли з ресторану вигнали чоловіка, хворого на ДЦП, львів'яни влаштовують акції підтримки інвалідів.

Сказане переселенцем з Донеччини до Львова Романом Кисляком, якого вигнали зі львівського ресторану «Вапіано» через те, що у нього ДЦП, – «Я не хочу жити, я є тягарем в суспільстві», – вразили десятки тисяч людей. Люди обурювались у соцмережах, почали пропонувати допомогу, а на каву Романа запросила навіть дружина Президента.

У відповідь він розпочав акцію «На каву з другом» – аби люди з особливими потребами змогли посидіти на каві з кожним. Для всеукраїнського флешмобу Романові друзі допомогли зняти ролик.

Тим часом у ресторані «Вапіано», який опинився в центрі скандалу, вже проводять майстер-класи для офіціантів. Зокрема, слід повільніше розмовляти, аби було легше розуміти співрозмовнику й не боятися, адже люди з особливими потребами дуже добре відчувають психологічний стан співрозмовника.

Та ресторани – це лише початок. Вже найближчим часом схожі майстер-класи толерантності хочуть провести і в закладах громадського харчування та магазинах Львова.

Про це повідомили сьогодні, 13 лютого, на «Телеканалі новин «24». Натомість Роман Кисляк написав у соціальній інтиернет-мережі:

«Пані Марино, будемо пити каву! Я приймаю Ваше запрошення. Мені дуже приємно.

Також хочу запросити вас всіх, друзі, розпочати акцію ‪#‎накавуздругом‬.

Якщо ви вже маєте друга з особливими потребами – запросіть його в кафе або ресторан. Спілкуйтесь, веселіться, пийте каву, чай, їжте млинці, сирники, бургери або торти.

Не забудьте сфотографуватися та поділитися з нами фото з хештегом #накавуздругом. Мої друзі, Емаус. Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами, будуть вести хроніку акції у фейсбуці.

Якщо ви хочете приєднатись до акції, але не маєте знайомих з особливими потребами – пишіть Емаусу. Вони знайдуть для вас гарну компанію.

Приєднатися до акції можуть також кафе і ресторани. Запрошуйте до себе учасників акції – ставайте дружніми закладами для людей з особливими потребами. Ходіть #накавуздругом – робіть суспільство кращим!

Про ідею акції #накавуздругом вам розкажуть ініціатори: Наталя Любченкова – (Nataliia Liubchenkova). Надія Калачова – Надя Калачова».

Роман Кисляк написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів