Патріарх закликав «молитися, аби Європа нас прийняла»

17:21 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

А також – «зміцнити нашу віру» й «жити по-християнськи»

Під час Божественної літургії на цілющому джерелі в селі Монастирок Жовківського району Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату – Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зокрема зазначив: “Нині Україна на порозі входження до Європи – підписання Угоди про Асоціацію із Євросоюзом, то ж саме у цей час так важливо усім молитися, аби Європа нас прийняла».

Прес-служба Львівської обласної державної адміністрації переповідає також нагадування Святійшого Патріарха про те, що «українцям не варто забувати, що нам є чим поділитися із європейцями, у першу чергу – це нашою духовністю та вірою». Тому Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату констатував: «Перед нами стоїть важливе завдання – зміцнити нашу віру, але віру дієву, справжню, реальну. Усі ми християни, то ж мусимо жити по-християнськи. Цього року ми відзначаємо важливу та пам’ятну  дату – 1025-ліття від Дня Хрещення Русі. Закликаю усіх вас не святкувати лише для свята, а згадати ті події, які змінили наше із вами життя, і передували утворенню християнства».

Нагадаємо відтак, що сьогодні, 13 вересня, Святійший Патріарх Філарет взяв участь у презентації нових видань Видавничого відділу УПЦ Київського патріархату «Українська «Палінодія» ХХІ ст.: сучасні переклади святоотцівської спадщини та богослужбової літератури», освяченні нових службових і адміністративних приміщень Львівського єпархіального управління. А о 18 годині освятить відреставровані адміністративні приміщення Львівського єпархіального управління на вул. Грушевського, 2 у Львові, які були передані церкві у жовтні 2012 року.

Натомість завтра, 14 вересня, о 10.00 освятить нові сучасні розписи, які виконали випускники Львівського державного коледжу декоративного і ужитковогго мистецтва імені І.Труша та Львівської національної академії мистецтв, і відправить Божественну Літургію у храмі Вознесіння Господнього на вул Любінська-Виговського у Львові. Натомість о 18.00 звершить всенічне бдіння у Покровському кафедральному соборі. А 15 вересня відслужить Божествену літургію у Введенському храмів Брюховичах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів