Очільник Львівщини вважає, що «антиукраїнські сили зацікавлені зірвати будівництво пам’ятника»

22:46 5 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Врятуй сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

Голова ЛОДА Олег Синютка стверджує: «Сьогодні вороги України скидають зі себе маски».

«Зірвати будівництво пам’ятника Шептицького зацікавлені антиукраїнські сили», – повідомили сьогодні, 5 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі облдержадміністрації, де також цитують заяву голови ОДА Олега Синютка у програмі «Віч-на-віч» на ТРК «Львів» від 5 липня 2015 року:

«Насправді мова йде не про пам’ятник Шептицькому. Мова йде про спроможність українців, спроможність церкви, української церкви, і про спроможність громади.

Є купка людей, які нарешті скинули з себе маски. Бо коли подається позовна заява заборонити будівництво пам’ятника Шептицькому, то у цьому зацікавлені тільки антиукраїнські сили.

У мене нема сумніву, що у суспільстві нема дискусії, чи потрібен пам’ятник Шептицькому, чи не потрібен. Будь-якому християнину зрозуміло, що в цей проміжок часу між Першою та Другою світовими війнами, коли ми у 1918-1920 роках втратили державність, а в червні 1941 року на дуже короткий період відновили, то якраз у цей період у нас є величезна глиба не тільки церковного діяча, а державного мужа – митрополита Андрея Шептицького, який зберіг українство, який зберіг віру, який репрезентував і згуртував українців навколо себе.

Сьогодні вороги України скидають зі себе маски. Вони протестують не проти митрополита Андрея Шептицького, вони протестують проти всього українського. І це люди дуже швидко зрозуміють».

Як інформував «ЩЛ», у Львові відбулося громадське обговорення щодо впорядкування скверу на площі святого Юра у зв’язку з очікуваною її реконструкцією для встановлення пам’ятника Андрею Шептицькому, в ході якого небайдужі студенти та викладачі «Львівської політехніки» закликали не заборонити будівництво пам’ятника Шептицькому, а споруджувати його таким чином, аби при цьому не постраждав сквер на площі святого Юра.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів