«Найкращою кав'ярнею Львова 2014» стала «GLORY CAFE»

14:00 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

А найсмачнішу «Каву у джезві» варять у кав'ярні «На Бамбетлі», яка стала другою за підсумками інтернет-голосування та зібрала 22% голосів.

«Фестиваль «На каву до Львова» проходить у Львові увосьме. Цього року свято тривало чотири дні – з 18 по 21 вересня», – повідомила в сьогоднішній публікації «На фестивалі «На каву до Львова» пригощали кавою із трояндовими парфумами і вишневим димом» журналіст Ольга Швед, яка також конкретизувала:

«На фестивалі майстри-баріста з усієї України змагалися на чемпіонатах з приготуванні кави у каптестерах, чемпіонаті з обсмажування кави, чемпіонаті приготування кави у джезві. За фестивальний день баріста встигає приготувати кілька сотень різних видів кави. Біля стенду «Альтернативна кава» люди знімають на мобільні телефони процес приготування кави у спеціальних колбах – сифоні та пресі.

«Ми з друзями почали недавно цікавитися альтернативними видами приготування кави. В Києві є з десяток кав'ярень, де готують каву альтернативними способами, у Львові – лише одна. Хто хоч раз спробував нашу каву, відрізнить смак одразу. Віденський сифон або габет використовували ще в 40 роках минулого століття для приготування кави. Мода повернулася. У нижню колбу наливаю фільтровану воду на дві порції, запалюю пальник. У верхню колбу засипаю арабіку сорту Танзанія, у неї солодкавий смак, тому готуємо без цукру. Нагріта до 95*С вода знизу піднімається і орошує каву. Вимикаємо пальник – і кава просочується на нижню колбу», – каже баріста Святослав Щур.

Чемпіон світу з приготування кави в джезві грек Ставрос Лампрікідіс готує каву з 1989 року. Цього року його запросили як члена журі на львівський фестиваль. Ставрос пригощає гостей фестивалю фірмовим напоєм – арабікою на мигдальном у молоці із трояндовою водою.

Баріста Вадим Грановський на чемпіонаті світу з мистецтва приготування кави в джезві в Стамбулі він зайняв четверте місце. Для охочих готує кавовий нектар із цитриною та вишневим димом. Рекомендує, як вибирати джезву.

«Джезву краще брати мідну, всередині із срібним напиленням. У кавярнях для приготування кави по-східному використовують спеціальний кварцовий пісок. Він за 5 хвилин нагріває каву до температури 120-140*С», – пояснює.

21 вересня увечері на закритті фестивалю «На каву до Львова» оголошують переможця акції «Найкраща кав'ярня Львова». Чотири дні можна було обрати серед 8 кав'ярень Львова найкращу.

Голосували у соцмережах, на сайті фестивалю та заповняли анкети у закладах. «Найкращою кав'ярнею Львова 2014» стала «GLORY CAFE», її підтримала майже третина усіх, хто долучився до голосування в інтернеті – 29%. А найсмачнішу «Каву у джезві» варять у кав'ярні «На Бамбетлі», яка стала другою за підсумками інтернет-голосування та зібрала 22% голосів.

Найгостиннішою кав'ярнею визнали «Свічкову кав'ярню», переможцем у номінації «Кава з історією» став «Атляс», у номінації «Кава і до кави» перемогла кав'ярня «Black Coffee», відкриттям року стала «Фіксаж фото-кафе». А звання найбільш мистецької кав'ярні-галереї здобула «Штука»».

Ольга Швед опублікувала це в понеділок у київській «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів