Начальник управління культури Львівської міськради написала заяву на звільнення (оновлено: відео)

19:39 7 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: life.pravda.com.ua

Як повідомили у прес-службі ЛМР, заяву про відпустку міський голова підписав, про звільнення – ні.

Начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Магдиш написала дві заяви – на відпустку і на звільнення. Як повідомили кореспонденту «Радіо Свобода» у прес-службі міськради, заяву про відпустку міський голова підписав, про звільнення – ні.

Скандал із чиновницею міськради спричинений її інтерв’ю для одного з інтернет-видань, в якому вона дала власну оцінку ролі церкви у житті львівської громади. Зокрема в інтерв’ю «Українській правді» Магдиш заявила, що у Львові є райони, де немає жодного культурного центру, бібліотеки, театру або кінотеатру, «єдина розвага для людей в такому районі – церква», і «церква починає на цьому жирувати і зловживати страшним чином». Вона також сказала, що «не проти релігії, це особиста справа людини. Але церква не має бути єдиною інституцією і культурною пропозицією, ми маємо пропонувати людям інші можливості».

На висловлювання чиновниці у соціальних мережах зреагував отець УГКЦ Юстин Бойко і назвав, що це «обливання брудом церкви», попросив міського голову відповісти, чи позиція чиновниці віддзеркалює його особисту позицію і всієї міськради. Міський голова Льова попросив вибачення у вірних за різкі слова своєї підлеглої.

Про це повідомили сьогодні, 7 жовтня, на «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів