На святі «Різдво в Гаю» зібрали на реставрацію пам’яток Шевченківського гаю у Львові 57 тисяч грн

18:50 12 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, на реставрацію пам’яток Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» буде скеровано половину коштів від продажу квитків, придбаних відвідувачами родинного свята «Різдво в Гаю».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 12 січня, «Щоденному Львову», що на святі «Різдво в Гаю» зібрали на реставрацію пам’яток Шевченківського гаю 57 тисяч грн. У повідомленні також конкретизують:

«Цими вихідними, з 7 до 11 січня, у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» відбулося родинне свято «Різдво в Гаю». Захід відвідало близько 7 тисяч гостей, з них 3 тисячі – діти.

Половину коштів від продажу квитків буде скеровано на реставрацію пам’яток Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Співорганізатор свята та директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор зазначив із цього приводу: «Кожен відвідувач свята долучився до доброї справи, адже половину коштів від продажу квитків, а саме 57 тисяч грн, ми перерахуємо Музею народної архітектури та побуту для відновлення об’єктів Гаю».

Як раніше повідомляв директор Музею та співорганізатор свята Роман Назаровець, на території скансену розташовано 110 об’єктів і з них кожен третій потребує реставрації. 

Під час свята «Різдво в гаю» виступило понад 30 вертепів, гурти автентичного співу «Коралі», «ДоСхідСонця», драйвові гурти «Джалапіта», «Курбаси», «Йорий Клоц», «Дзвінга», «Оленки», «Перекоти Поле», вертеп театру тіней «Див».

У садибах гостей свята навчали плести дідухи, ляльки-мотанки, пекти хліб, грати на автентичних музичних інструментах та власноруч створювати свічки.  Також на святі відбувались дійства Фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» – хода колядничого гурту зі звіздами.

Спеціально до свята «Різдво в Гаю» митці галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» створили інсталяцію  «Ангельська коляда», у якій кожен із ангелів грав на музичному інструменті. Уперше на святі «Різдво в Гаю» співачка Оксана Муха виконала колядки із свого нового альбому «Колядки та щедрівки».

Зазначимо, що вже завтра, 13 січня, у Львівській опері співачка виступить із своїм першим сольним концертом. Організаторами свята були компанія «ДікАрт», Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів