На «Святі пампуха» у Львові – вертепи (відео)

15:45 7 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Їх семеро – від «Пласту» й «Спадщини».


Відео: zaxid.net

Сьогодні, 7 січня, площі Ринок у Львові розпочалося вже сьоме «Свято пампуха», яке триватиме до 9 січня включно. Впродовж трьох днів там можна буде скуштувати пампухи з найрізноманітнішиими начинками.

А чоловікам на «Святі пампуха» пропонують позмагатися в конкурсі пампухоїдів. Для того, аби перемогти в ньому, доведеться на швидкість з'їсти три пампухи вагою по 100 грам кожен.

Натомість у конкурсі господинь візьмуть цього року участь 10 жінок. Ведуча свята Тетяна Пилипець пояснила: «Господиня повинна не лише приготувати пампухи і розповісти про традиції приготування, але й представити їх в автентичному посуді. Крім цього, обов’язковими є різдвяні атрибути одягу або декору. Такі умови були під силу не усім, тому двоє учасниць вибули».

Стосовно ж переможниці конкурсу на кращу господиню четвертого «Свята пампуха» Оксани Солуки ведуча повідомила: «Ми очікуємо нині на її виступ, бо після своєї перемоги три роки тому вона стала шеф-кухарем однієї з львівських кондитерських. Крім неї ще двоє господинь Юля та Оля виступлять сьогодні».

Решта учасниць конкурсу презентуватимуть свої пампухи 8 та 9 січня. Окрім того, гості свята зможуть побачити сьогодні виступи сімох вертепів від «Пласту» і громадської організації «Спадщина».

Як інформував «ЩЛ», 7 січня у Львові відкрили живу шопку, щогодини зі 17:00 до 22:00 у дворику Ратуші – вистава «Коли ангели спускаються на землю», о 18:00 пластуни запалять Різдвяну Свічечку, з 19:00 до 22:00 – етновечірка просто неба з конкурсами та народними забавами, 7 та 8 січня – колядки у Львівському «Шевченківському гаю», 7, 8 та 9 січня у Львові – «Свято Пампуха», а 8 січня біля «головної ялинки» найбільшого міста Західної України – великий хоровий флеш-моб «Львів колядує».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів