На «Різдвяній виставці» у Львові представлені 47 митців

15:33 26 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук

Їхні роботи демонструватимуть у галереї «Зелена канапа» до 12 січня.

Хтось тільки-но чекає на Різдво, а хтось уже почав його святкувати – як-от галерея «Зелена канапа». Тут кілька днів тому представили виставку на різдвяно-новорічну тематику, щоби заздалегідь налаштувати на свята і львів’ян, і гостей міста.

Зрештою, не вперше, позаяк такі виставки у «Зеленій канапі» тривають уже сьомий рік поспіль. Про це розповіла львівській кореспонденці київської газети «День» Тетяні Козирєвій директор галереї й мистецтвознавець Олеся Домарадська.

Зокрема вона наголосила, що гарний настрій цих експозицій є незмінним – змінюється-збільшується лише число учасників. «На першій нашій виставці свої роботи представили семеро митців, тепер – сорок сім!», – підкреслила мистецтвознавець.

Причому – не тільки зі Львова, а й з інших міст України – цього року з Ужгорода, Чернігова та Києва. Зазначимо, що в експозиції – твори різних стилів і жанрів (графіка, живопис, кераміка, вітраж, текстиль, іконопис і ляльки), які надали до «Зеленої канапи» як відомі художники, зокрема Богдан Сорока, Юрій і Ольга Кох, Петро Сипняк, Анна Атоян, так і митці-початківці.

«Звичайно ж, у переддень Року Коня маємо в експозиції дуже багато його зображень – і на полотнах, і у вітражах, і у різьбленні, – говорить директор галереї, – проте митці  надихнулися не так китайським гороскопом, як тим, що цю благородну тварину митці зображали з давніх-давен».

Олеся Домарадзька зазначає також, що кожен митець має можливість проявити свою фантазію і вміння – на сто відсотків: «Ніколи не обмежуємо якимись рамками». І додає, що вже запросила художників до участі у наступній, восьмій, святковій різдвяно-новорічній виставці: «Знаємо, що кожен учасник захоче порадувати публіку чимось новим, тому даємо час на реалізацію задуму».

А теперішні враження митців від року, що минає, а також – від прийдешнього, можна відчути у «Зеленій канапі» на вулиці Вірменська, 7 до 12 січня.

Як інформував «ЩЛ», у Львові відкрито вже сьому «Різдвяну виставку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів