На проспекті Свободи у Львові урочисто відкрили головну міську ялинку (+відео)

19:18 19 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 19 грудня, о 17.00 на проспекті Свободи міський голова Андрій Садовий та 15 дітей переселенців та дітей з соціально-незахищених категорій урочисто відкрили головну ялинку міста.


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» , сьогодні, 19 грудня, о 17.00 на проспекті Свободи міський голова Андрій Садовий та 15 дітей переселенців та дітей з соціально-незахищених категорій урочисто відкрили головну ялинку міста. У повідомленні також зазначено::

«Начальник управління культури Ірина Магдиш розповіла: «Під час підготовки до Нового року та Різдва було багато різних думок, але було розуміння того, що діти не завинили і вони мають мати дитинство, і воно повинне бути світлим і радісним, бо інакше будемо мати похмурих і сумних людей в майбутньому. А хтось має будувати цю країну і це мають бути радісні люди, люди зі світлими очами і з надією. Діти не повинні страждати, вони мають мати свято». 

Участь у відкритті ялинки взяли 15 дітей: п'ятеро дітей – зі Сходу України, п'ятеро – з АР Крим та п'ятеро дітей-львів’ян зі соціально-незахищених категорій. Після відкриття ялинки діти разом з батьками перейшли у дворик Ратуші на виставу «У пошуках святого Миколая» від театру «Воскресіння».

Ірина Магдиш додала також: «Це діти, які приїхали сюди з батьками в силу обставин, які склались. Чи вони тут надовго, чи вони повернуться до своїх домівок – це залежить від ситуації в країні. Це для них перше Різдво у Львові, перший Миколай і нам було важливо втягнути їх в наші свята, в наше середовище і постарались це зробити дуже різними способами: починаючи від того, що запросили їх відкрити ялинки з міським головою, потім вони підуть на виставу від театру «Воскресіння» і на дуже багато заходів ми запрошували дітей та родини, які стали нашими новими сусідами», - 

Довідка

Висота ялинки – 17 метрів. Дерево привезли в п’ятницю, 12 грудня, з Дрогобицького лісгоспу (Бориславське лісництво).  Вартість ялинки 4152 грн. Кошти були виділені з бюджету міста. Ялинку прикрасили іграшками, які розмалювали учні львівських шкіл та художньої школи імені Олекси Новаківського, окрім цього використані дерев’яні іграшки, які традиційно виготовлені яворівськими майстрами».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів