На Підзамчі у Львові розпочали відновлювати дитячий майданчик

12:10 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, робітники вже демонтували старе обладнання та почали вирівнювати поверхню для подальших робіт.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 25 вересня, «Щоденному Львову», що в рамках проекту «Ревіталізація Підзамче» розпочалося відновлення майданчика на перехресті вулиць Жовківська та Остряниці. В повідомленні також конкретизують:

«На сьогодні робітники демонтували старе обладнання та почали вирівнювати поверхню для подальших робіт. Згідно з побажаннями мешканців, які обговорили з архітекторами ескізи майбутньої локації, майданчик буде розрахований для дітей різних вікових груп – зокрема, й наймолодших. Архітектор проекту Наталія Мисак розповіла з цього приводу:

«Проект дитячого майданчика, розташованого на перетині вулиць Жовківської та Остряниці, змінювався впродовж роботи багато разів. Ми розглядали цей майданчик як елемент мережі ігрових просторів найближчого оточення, який пристосований і для найменших дітей.

Мешканці Підзамче з самого початку активно брали участь в обговореннях. Одним із завдань проекту стало поєднати набір стандартного обладнання, передбаченого для встановлення на цій локації, і побажання мешканців – створити «нетиповий» майданчик для наймолодших.

 Ми намагались досягти цього поєднанням поверхонь, які відрізняються на дотик і за кольором, – газон, дерев’яний спил, дрібний річковий камінь, бруківка, теракота… Також було додано такі нестандартні елементи, як кольорова «стежка», що складається з кількох лазанок-підйомів.

Ми плануємо нанести на неї абетку. Ця «стежка» єднає між собою лазанку-купол та круглий майданчик, на якому, наприклад, можна буде малювати крейдою.

Також було додано такі функціональні елементи, як накриття на пісочниці, які можуть трансформуватись у лавки при відкриванні. Додатково буде висаджено кілька дерев та низькі кущі по периметру майданчика».

Мешканці Підзамча активно долучилися до процесу відновлення цього простору. Так, на «Фестивалі сусідів», який на початку вересня організувала ініціативна група «Йота», найменші створювали малюнки, які стануть основою для графіті на торцевих стінах будинків, що знаходяться поруч із локацією. Зараз над цілісним ескізом цього графіті працюють професійні художники. 

«В оновленні цього простору вже на етапі проектування взяли участь як дорослі, так і діти. Ми сподіваємось, що результатом цього стане створення комфортного дитячого простору, який цікаво досліджувати і який сприятиме розвитку малюків», – зазначила Наталія Мисак.

Роботи з відновлення майданчика мають закінчити до кінця жовтня.

Довідка

Проект «Ревіталізація Підзамче» впроваджують в життя Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків) в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується в рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів