На Львівщині розпочалися «Ремінісценції.UA»

11:00 15 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У День Захисника України в Народному домі селища Дашава в Стрийському районі стартував проект «РемінісценціїUA. Історія правди».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Проект відбуватиметься на території області впродовж двох місяців. Мистецьку програму презентують українські артисти Ірина Доля, Софія Федина, Назарій Савко,  а також балет «Життя». Це мультимедійне дійство, яке розкриває маловідомі сторінки історії  України.

«Мета  проекту – реабілітувати велич та славу української культури, яка є потужним джерелом натхнення для розбудови сучасної оновленої України. Проект розкриває сторінки Сандармоху, Розстріляного Відродження, Голодомору, Майдану тощо. Проект відбуватиметься  впродовж жовтня-листопада та побуває в різних містах Львівської області. Відтак, уже 15 жовтня, о 16.00 мультимедійне дійство «Ремінісценції.UA» презентуватимуть у Червонограді», – поінформували також в облдержадміністрації.

«За словами автора проекту Народної артистки України Ірини Мазур, «Ремінісценції.UA» – це мікс різних жанрів: слово, хореографія, пластика, музика, пісня, поезія, відеоінсталяції. Проект складається із десяти новел, своєрідних персональних історій – про війну, страх, репресії, смерть, але водночас – про віру, життя, кохання, надію, боротьбу за Україну». Концепція проекту – «Наша історія: шануємо минуле – творимо майбутнє», – повідомили також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів