На Львівщині реставрують храми з переліку ЮНЕСКО

16:15 12 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

Керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації Оксана Ткачук відзвітувала про зроблене минулого року.

Керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук повідомила сьогодні, 12 лютого, під час звіту: «У межах охорони культурної спадщини, на Львівщині реставрують храми, внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.  У 2017 році у нас виготовили проектно-кошторисну документацію для усіх храмів, внесених до списку ЮНЕСКО, зокрема – для чотирьох храмів. Відтак, виготовили проектно-кошторисну документацію для виконання ревіталізації Архикатедрального собору святого Юра у Львові».

«Також виконали поточний ремонт системи пожежогасіння, електромережі та сигналізації храму Зіслання святого Духа у селі Потелич Жовківського району. Окрім того, завершили реставраційні роботи аварійних ділянок галереї храму святого Юра у Дрогобичі», – поінформувала також Оксана Ткачук

«У минулому році на Львівщині також виготовили проектно-кошторисну документацію для 18 пам’яток архітектури, виготовили облікову документацію для 363 об’єктів культурної спадщини, завершили реставрацію пам’яток у селі Дернів у Кам'янка-Бузькому районі та в селі Лопушанка в Турківському районі, де відрестарували пошкоджений від пожежі іконостас, продовжили реставрацію пам’яток у селі Лоні в Перемишлянському районі, селищах Підкамінь у Бродівському районі й  Поморяни в Золочівському районі та в Буську й Дрогобичі. У планах департаменту на 2018 рік – виготовити паспорти для 200 об’єктів культурної спадщини та завершити реставрацію не менше п’яти пам'яток архітектури області», – повідомила також керівник департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації.

Про це поінформували в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів