На Львівщині реалізовуватимуть мистецький проект «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці»

15:30 20 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці

23 та 24 серпня, у Годовиці біля Львова реалізовуватимуть масштабний мистецький проект «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці».

Про це повідомили у вівторок, 20 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Проект «Пінзель. Ukrainian Live у Годовиці» створений, щоб звернути увагу та врятувати храм, де творив Йоган Георг Пінзель. Будівля в аварійному стані – без даху, склепінь, руйнується під дощем, снігом та вітром, і заростає травою. Тож усіх запрошують приїхати й насолодитись музикою, і таким чином допомогти врятувати місцевий храм – «перлину» України».

«Відвідувачам обіцяють чимало безкоштовних цікавих заходів – виставку картин «Натхненні Пінзелем», мистецький лекторій і нетворкінг, арт-пікнік та багато іншого. Центральною подією проекту стане концерт симфонічної музики від Ukrainian Festival Orchestra (UFO), який розпочнеться 24 серпня о 19:30 біля 200-літніх стін покинутої церкви. Диригуватиме Іван Остапович. Директор оркестру – Тарас Демко», – поінформували також у міськраді.

«У виконанні «UFO» прозвучить світова прем’єра Другої симфонії Павла Сениці, яка була похована в архівах понад сто років. Разом з оркестром київський піаніст Сергій Ковальов зіграє Фортепіанний концерт Фа дієз мінор Станіслава Людкевича, а соліст Львівського органного залу Дмитро Микитин виконає Концерт для фортепіано з оркестром Романа Сімовича. Скрипаль зі США Орест Смовж виконає Поему-концерт Євгена Станковича для скрипки з оркестром. Також прозвучать фрагменти з балету іншого львівського класика Анатолія Кос-Анатольського «Хустка Довбуша», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів