На Львівщині номіновано нового єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицького УГКЦ (відео, оновлено)

16:15 22 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: http://sde.org.ua/

Як повідомила прес-служба єпархії, ним став владика Григорій (Комар).


Відео: Олег Бісик

Увечері 21 серпня в Катедральному соборі Пресвятої Трійці в Дрогобичі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у співслужінні владики Ігора (Возьняка), Митрополита Львівського, та владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, здійснив чин найменування владики-номіната Григорія (Комара). Спершу владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зачитав декрети Глави УГКЦ про найменування та проголошення протоієрея Григорія Комара єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ.

У декретах сказано про обов’язки єпископа перед Божою Церквою та висловлено прохання до вірних Самбірсько-Дрогобицької єпархії з пошаною прийняти нового єпископа. Відтак владика-номінат висловив свою згоду, склав визнання віри та, поставивши руку на Євангеліє, присягнув на вірність Вселенському Архієрею Франциску, папі Римському, Блаженнішому Святославу Шевчуку, Главі й Отцеві УГКЦ, та їх наступникам. Після завершення чину найменування владика-номінат Григорій (Комар) очолив богослужіння Великої Вечірні.

Про це повідомила прес-служба єпархії. Натомість інтернет-портал «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» інформує в п’ятницю:

«Хіротонія нового владики відбудеться сьогодні, 22 серпня. А народився владика-номінат Григорій (Комар) 19 червня 1976 року в селі Летня Дрогобицького району Львівської області.

У 1994 році вступив до Львівської духовної семінарії, яку закінчив у грудні 2000 року.12 лютого 2001 року рукоположений владикою Юліаном (Вороновським) на диякона, а 22 квітня цього ж року - на священика.

Зі жовтня 2001 року розпочав спеціалізовані студії в Папському Східному інституті в Римі (Італія). У червні 2003 року отримав диплом ліценціата східного богослов'я. У липні 2003 року призначений проректором та економом Дрогобицької духовної семінарії, а з грудня 2006 року – сотрудником парафії Успення Пресвятої Богородиці м. Дрогобича.

У 2010 році іменований цензором Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Декретом Блаженнішого Любомира в 2010 році призначений радником Богословського відділу Патріаршої курії УГКЦ.

5 березня 2012 року владика Ярослав (Приріз) іменував о. Григорія Комара протосинкелом Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Крім рідної, української, знає італійську, англійську, польську і російську мови».

Про це повідомляється на сайті інтернет-порталу «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» сьогодні, 22  серпня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів