На Львівщині мовами нацменшин навчають у дев’яти школах

17:28 8 листопада 2013 р.

На світлині: учасники ІІ Конкурсу знавців польської мови і культури у Львові (Брюховичі)

На світлині: учасники ІІ Конкурсу знавців польської мови і культури у Львові (Брюховичі)
Фото: polish-school.freevar.com

У п’яти – російською, а в чотирьох – польською.

Як інформує прес-служба обласної державної адміністрації, сьогодні, 8 листопада, під час прес-конференції в ЛОДА директор її департаменту з питань культури, національностей і релігій Наталя Гамкало, зокрема, повідомила: «У 2013 році на реалізацію заходів із підтримки національних меншин у державному бюджеті передбачено 300 тис. грн.».

А проживають на Львівщині, за даними Наталі Гамкало, представники 106 національностей. Об’єднані вони в, як повідомила директор департаменту, «27 офіційно зареєстрованих громадських організацій національних товариств із обласним статусом, котрі співпрацюють з Львівською облдержадміністрацією».

Своєю чергою, заступник директора департаменту освіти та науки Роман Бабій поінформував: «У Львівській області функціонує дев’ять загальноосвітніх навчальних закладів із навчанням мовами національних меншин. Ми постійно вивчаємо потребу у створенні нових класів та шкіл із навчанням мовами національних меншин. Зараз діє п’ять шкіл із російською мовою навчання та чотири з польською мовою навчання. На Львівщині також проводяться обласні олімпіади з російської мови та літератури і польської мови та літератури».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів