На Львівщині модернізують сільські бібліотеки

14:40 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Більшість бібліотек нашої області поступово переходять від роботи у форматі «книгосховище» до формату «інформаційно-культурний центр для громади».

«У середу, 22 червня, у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці  відбувся Міжрегіональний ярмарок-конференція «Сільські бібліотеки. Нові моделі обслуговування громади», – повідомила в четвер директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська, яка також розповіла:

«В ярмарку-конференції взяли  участь директори районних ЦБС, працівники обласних бібліотек, завідувачі організаційно-методичних відділів центральних бібліотек ЦБС та представники сільських бібліотек-філій. У ході конференції обговорювали питання впливу процесу децентралізації на функціонування бібліотек, пошуку подолання кризових явищ, використання інноваційних форм роботи для обслуговування користувачів.

Крім того, провели скайп-зв’зок з бібліотеками Львівської, Вінницької, Луганської, Херсонської областей та презентували результати реалізованих проектів сільськими бібліотеками. Також учасники конференції розповіли про інноваційний досвід роботи сільських бібліотек-філій Бродівського, Дрогобицького, Жидачівського, Жовківського, Сокальського, Стрийського, Яворівського районів.

Учасники заходу також зазначили, що більшість бібліотек поступово переходять від роботи у форматі «книгосховище» до формату «інформаційно-культурний центр для громади». Тому зараз їм слід тільки розширити спектр послуг для мешканців: забезпечити вільний доступ до Інтернету та офісної техніки, проводити консультації, заходи для дітей, молоді та дорослих. Тоді сама сільська громада і її орган управління будуть зацікавлені в подальшому функціонуванні бібліотеки».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів