На Львівщині мобілізованим до війська подарували виставу й рок-концерт

15:10 1 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Упродовж вистави актори не тільки показували свою майстерність, а й залучали глядачів до дійства, танцюючи із ними в залі та на сцені.

Із нагоди святкування Дня Конституції у 184-му навчальному центрі на Львівщині відбулися вистава та рок-концерт. Спершу гарний настрій своєю виставою подарував бійцям «Християнський театр «Еммануїл».

У вигляді казки про лісових мешканців Комара Макара, Зеленого Дуба, Горобців, Кішечок, Жабок, та головних персонажів – Дівчинку Агатку і Котика Муренича, актори розказали про війну та воїнську службу. Впродовж вистави актори не тільки показували свою майстерність, а й залучали глядачів до дійства, танцюючи із ними в залі та на сцені.

Директор ЛМГО «Християнський театр «Еммануїл» Жанна Горай розповіла: «Наш театр існує понад чотирнадцять років. Ми стараємося заторкнути актуальні події, те, що нас хвилює, те, що відбувається. Ми працюємо з воїнами вже багато років. І зараз вирішили у такі скрутні часи трошки повеселитися, трошечки позитива дати. Так вирішили, і, здається, непогано.

У другій половині дня просто неба перед клубом містечка «Базове» військовим дали концерт чотири співачки – Наталка Самсонова, Вікторія Бігун, Марта Була та Ольга Домніцак, котрі заспівали як сумні так і веселі, енергійні пісні. Особливо розчулили серця слухачів твори «Художник і поет» про самопожертву двох митців заради рідної землі, пісні «Зниклий безвісти» та воєнна балада «Добровольці».

Наталка Самсонова розповіла: «Дивитися в очі тим хлопцям, які призвані на війну я не можу, тому що боляче. Тому що, коли я дивлюся їм в очі, я розумію, що я з ними познайомилася, і вони мої браття» 

Мобілізовані на початку червня Олексій Іванов з Києва та Сергій Харченко зі Сумської області серед інших отримали від виконавиць у подарунок платівку «Чорний рушник». Олексій каже, що найбільше на цьому концерті його вразила пісня «Йшов солдат на Схід».

А Сергій зазначив, що кожна пісня на концерті була для нього патріотичною. «Вона аж до серця дістає», – каже він.

Співачки дали й розігрітися слухачам, й підняли своїми піснями втомлену після польових навчань публіку на ноги. Наприкінці всі – і глядачі, і виконавиці – заспівали Державний Гімн України, після чого бійці не хотіли відпускати дівчаток без автографів та спільних фотографій.

Також до Дня Конституції для військовослужбовців 184-гого навчального центру були проведені заходи, які покликані пояснити важливість та непорушність Основного Закону. Відбулися лекція на тему «Конституція України – Основний Закон держави», демонстрація документальних фільмів «Михайло Грушевський» та «Конституція України», а також тематичні виставки літератури в бібліотеках Навчального центру.

Про це повідомили на сайті львівської Акакдемії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів