На Львівщині мобілізованих підтримують артисти українських опери та естради

23:03 2 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

У наметовому таборі «15-та ділянка» перед військовослужбовцями виступили соліст Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Петро Радейко, співачка Софія Федина та танцювальний колектив Академії сухопутних військ «Віва-Денс».

У військових містечках та наметових таборах 184-го Навчального центру у день державного та християнського свята Трійці, яке українці називають ще «Зеленими святами», мобілізованих із концертами відвідали артисти української естради. Так, у наметовому таборі «15-та ділянка» перед військовослужбовцями виступили соліст Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Петро Радейко, співачка Софія Федина та танцювальний колектив Академії сухопутних військ «Віва-Денс».

У містечку «Острог» для мобілізованих співали Оксана Муха та Ірина Доля, а також начальник військового оркестру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного майор Богдан Катриняк. Одночасно у містечку «Немирів» виступив Львівський гурт «Високий замок», а у містечку «Базове» – театр-кабаре «Леополіс» Львівського будинку офіцерів.

– Вони сьогодні отримали заряд енергії та позитивних емоцій, а це додає чоловікам, яких мобілізували в армію у цей складний час, сили волі, – зазначив після виступу перед мобілізованими у наметовому таборі «15-а ділянка» соліст Львівської опери Петро Радейко. – Коли я співав перед мобілізованими, то я відчував віддачу від них, я відчував, що пісня об’єднує нас в єдиний організм. Пісні про батьків, про рідну землю – кожне слово сприймалося слухачами дуже гостро, а це означає, що для них ці слова дуже багато означають.

Львівська співачка Софія Федина заспівала перед мобілізованими українські народні пісні, пісні лемків – етносу українських Карпат, а також власні твори, які вона написала під враженням від зустрічей з військовослужбовцями, які проходили службу у зоні проведення Антитерористичної операції. «Колискова для воїна», «Я живий», «Ми йдем вперед», «Я покохала тебе на лінії вогню» – ці пісні Софії Федини увійдуть у новий альбом співачки, який буде повністю присвячений воєнним подіям та людям, які воювали в зоні АТО. Софія Федина поділилася враженнями після концерту:

– На таких концертах я черпаю натхнення, щоб писати нові пісні для воїнів і про воїнів, адже саме на таких зустрічах я розумію, що вони хочуть чути у них, –– Виступаючи на сцені я намагаюся донести солдатам, щоб вони не розчаровувалися, щоб вони завжди пам’ятали, що у армії є ми – народ, а у народу є армія, яка його захищає. І ця єдність – це одна з основ, на якій твориться українська держава.

Концерти у містечках та таборах 184-го Навчального центру Академії відбувалися просто неба, лише у містечку «Базове» артисти виступали у клубі. На кожному з концертів у військових містечках та наметових таборах був аншлаг.

Після завершення виступів військовослужбовці мали можливість сфотографувалися із виконавцями та взяти у них автографи.  29-річний Василь Олійник з міста Козятин, що на Вінниччині поділився своїми враженнями від концерту:

– Лемківські пісні для мене були незнайомі, адже я родом з Центральної України, а це – пісні західноукраїнського етносу, тому мені було цікаво їх почути. Пісні, які написані про події у зоні АТО – вони влучають просто у серце. Загалом сьогодні на концерті була приємна атмосфера, у святковий день – це хороший відпочинок від навчань.

Нині у 184-му Навчальному центрі Академії сухопутних військ завершується підготовка мобілізованих, призваних на військову службу під час п’ятої черги часткової мобілізації. Про це повідомили сьогодні, 2 червня, на сайті Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів