Митрополичі сади на Святоюрській горі впорядковували близько 200 львів’ян (оновлено)

13:41 23 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, військовослужбовці й волонтери прибрали другу частину Митрополичих садів на Святоюрській горі.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 березня, «Щоденному Львову»: 

«У суботу, 21 березня, волонтери прибрали другу частину Митрополичих садів на Святоюрській горі. Прийшло близько двохсот людей: 40 військовослужбовців, працівники компанії «АVЕ Львів», 80 працівників мережі аптек «D.S.», охочі волонтери. 

Спільними зусиллями вдалося згромадити суху траву, розчистити рів, обрізати кущі, почистити мур, побілити дерева, пофарбувати паркан, зібрати все сміття. Владика Венедикт (Алексійчук) звернувся до учасників толоки такими соловами:

«У церковній пісні є такі слова: «Боже, нам єдність подай». В єдності – сила народу. Це саме те, що нам потрібно.

Дякую, що ми сьогодні разом, єдино прийшли сюди порядкувати Митрополичі сади. Наразі ця територія є у процесі передання Церкві, сподіваємося, що скоро сади будуть нашими й ми зможемо цілковито дбати про їхній належний вигляд, реконструювати, впорядковувати. Щиро вдячний, що ви сьогодні з нами, адже робимо важливу справу для Церкви, для міста, для кожного з нас».

Своєю чергою, генеральний директор компанії «АVЕ Львів» Олег Гайовишин зазначив: «Це дивовижно, дуже символічно, що ми сьогодні всі зібралися: громада Львова і наші воїни, проти сили, яка є там – на Сході країни. Те, що ми робимо – це дуже гарний приклад того, як має будуватися Україна, ця справа є чи не найважливішою в переддень Великодня. Бажаю, щоб та небесна опіка, яка є сьогодні тут з нами, була з військовими там, на лінії фронту, щоб вони всі повернулися живими та неушкодженими додому для того, аби разом зробити ще багато добра».

Сади було поділено на 10 ділянок. За кожну ділянку відповідала окрема група, у складі 10-20 осіб. Усім видавали інвентар для прибирання: спеціальні ножиці, граблі, рукавиці, мішки тощо. Організатори толоки  розповіли також:

«Варті особливої уваги і вдячності захисники нашої Батьківщини, які виявили бажання й самі зголосилися допомогти нам наводити порядок в садах, незважаючи на те, що 31 березня їдуть на передову. Їхнє завзяття та небайдужість є прикладом для наслідування.

До толоки ми готувалися протягом двох тижнів.

Попередньо семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ, а також працівники Центру творчості дітей та юнацтва Галичини разом з директором Олегом Кузиком, зробили перші кроки. Спільними зусиллями нам усім вдалося: згромадити суху траву, розчистити рів, обрізати кущі, почистити мур, побілити дерева, пофарбувати паркан, зібрати все сміття».

А директор Фундації Духовного Відродження, о. Тарас Милян, зазначив: «Щиро дякую кожному, хто прийшов на толоку: генеральному директору компанії «АВЕ Львів» Олегу Гайовишину та його працівникам, команді компанії мережі аптек «D.S.» разом з керівником Олегом Никулишином, пану Олегу Засадному, керівнику Львівського Туристичного Альянсу, воїнам 3-го спеціального відділу військової служби правопорядку, кондитерській фабриці «Ярич» за десять ящиків печива, всім волонтерам, які почули й прийшли нам на допомогу, працівникам Фундації Духовного Відродження. Хочемо, щоб сади стали місцем для проведення різного роду заходів Церкви та громади: відкриті зустрічі, форуми, кіноперегляди, конкурси, святкування».

Організатором впорядкування Митрополичих садів була БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ. Фінансово й технічно долучилися до проведення толоки: компанія «АВЕ Львів», мережа аптек «D.S.».

Натомість на інтернет-порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» повідомили сьогодні, 23 березня:

«Прибрати  другу частину Митрополичих садів на Святоюрській горі прийшли близько двохсот людей: 40 військовослужбовців, працівники компанії «АVЕ Львів», 80 працівників мережі аптек «D.S.», охочі волонтери. Усе сприяло праці: благословення владики Венедикта, сонячна погода, цілковите забезпечення інвентарем для прибирання та чисельність громади.

Перед тим, як закотити рукава й приступити до роботи, усі разом звернулися до Господа зі словами молитви, просили Божого благословення. Після цього до учасників толоки звернувся владика Венедикт: «У церковній пісні є такі слова: «Боже, нам єдність подай».  В єдності – сила народу. Це саме те, що нам потрібно. Дякую, що ми сьогодні разом, єдино прийшли сюди порядкувати Митрополичі сади. Наразі ця територія  є у процесі передання Церкві, сподіваємося, що скоро сади будуть нашими й ми зможемо цілковито дбати про їхній належний вигляд, реконструювати, впорядковувати. Щиро вдячний, що Ви сьогодні з нами, адже робимо важливу справу для Церкви, для міста, для кожного з нас».

Координував усі дії Олег Гайовишин, генеральний директор компанії «АVЕ Львів». Перш ніж розпочати прибирання, пан Олег побажав усім безпечної праці, Божої опіки, гарного настрою й сказав декілька слів: «Це дивовижно, дуже символічно, що ми сьогодні всі зібралися: громада Львова і наші воїни, проти сили, яка є там – на Сході країни. Те, що ми робимо – це дуже гарний приклад того, як має будуватися Україна, ця справа є чи не найважливішою в переддень Великодня».

Він також побажав військовим «щоб та небесна опіка, яка є сьогодні тут з нами, була з ними там, на лінії фронту, щоб вони всі повернулися живими та неушкодженими додому для того, аби разом зробити ще багато добра». Процес роботи  був добре організованим, кожен чітко знав що повинен робити.

Сади було поділено на 10 ділянок. За кожну ділянку відповідала окрема група, у складі 10-20 людей. Усім видавали інвентар для прибирання: спеціальні ножиці, граблі, рукавиці, мішки тощо.

Варті особливої уваги і вдячності захисники нашої Батьківщини, які виявили бажання й самі зголосилися допомогти нам наводити порядок в садах, не зважаючи на те, що 31 березня їдуть на передову. Їхнє завзяття та небайдужість – є прикладом для наслідування.

До толоки готувалися протягом двох тижнів. Попередньо семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ, а також працівники Центру творчості дітей та юнацтва Галичини разом з директором Олегом Кузиком зробили перші кроки. Спільними зусиллями нам усім вдалося: згромадити суху траву, розчистити рів, обрізати кущі, почистити мур, побілити дерева, пофарбувати паркан, зібрати все сміття.

Було цікаво дізнатися, чому волонтери сьогодні були з нами. Деякі з них поділилися своїми враженнями та думками.   Пані Анна, львів’янка, коротко і відверто відповіла: « Я – християнка, я просто дуже люблю своє місто і Україну й люблю, коли довкола краса та порядок».

Один з військових, Мирослав, висловив думку багатьох своїх побратимів, що «кожен повинен докладати зусилля й допомагати один одному». Пан Василь прийшов на толоку в пам’ять про своїх батьків: «Мої батьки були членами організації «Українська молодь – Христові», яку заснував митрополит Андрей Шептицький. Вони завжди мені розповідали  про 100-тисячний здвиг молоді у Львові 1933 року. Це був похід вулицями міста, також учасники проходили  повз ці сади й бачили митрополита Андрея Шептицького. Саме тому я сьогодні прийшов допомогти ці сади відновлювати».

А працівниця мережі аптек «D.S.» Галина запевнила: «Усім нам  приємно ходити і дивитися, який Львів красивий. Але для того, щоб він таким був потрібно кожному докласти певних зусиль. Ми повинні розуміти, що ніхто за нас нічого не зробить. Починати потрібно з себе».

Наприкінці плідного дня – частування, спільне фото й звернення о. Тараса Миляна, директора Фундації Духовного Відродження до громади: «Щиро дякую кожному, хто прийшов сьогодні на толоку: генеральному директору компанії «АВЕ Львів», Олегу Гайовишину, та його працівникам, команді компанії мережі аптек «D.S.» разом з керівником - Олегом Никулишином, пану Олегу Засадному, керівнику Львівського Туристичного Альянсу, воїнам 3-го спеціального відділу військової служби правопорядку, кондитерській фабриці »Ярич» за десять ящиків печива,  всім волонтерам, що почули й прийшли нам на допомогу, працівникам Фундації. Хочемо, щоб сади стали місцем для проведення різного роду заходів Церкви та громади: відкриті зустрічі, форуми, кіноперегляди, конкурси, святкування».

Організатором впорядкування Митрополичих садів є БО «Фундація Духовного Відродження» УГКЦ. Фінансово й технічно долучилися до проведення толоки: компанія «АВЕ Львів», мережа аптек «D.S.».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів