Міжнародною премією імені Івана Франка удостоєно блаженнійшого Любомира Гузара

21:50 27 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: tv.ugcc.org.ua

У суботу, 27 серпня, в рамках святкування 160-ї річниці від дня народження Івана Франка, у Дрогобичі відбулася церемонія нагородження лауреата Міжнародної премії імені Івана Франка.

Першим лауреатом премії став Верховний Архиєпископ-емерит Української греко-католицької церкви – блаженніший Любомир Гузар. Його монографія «Андрей Шептицький, митрополит Галицький – провісник екуменізму» отримала найвищі оцінки міжнародного журі.

З цієї нагоди у Народному домі Дрогобича зібралися сотні гостей. Зокрема, прибув на церемонію нагородження лауреата онук українського письменника Роланд Франко, який, водночас, є головою правління Міжнародного фонду Івана Франка. Також були присутніми й члени міжнародного журі з Австрії, Польщі, Словаччини, представники влади та громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, який зазначив: «Наша земля народила не одного генія, але Іван Франко займає особливе місце. Ми пишаємося тим, що він є нашим: дрогобицьким, галицьким, українським».

Міжнародну премію, яку вручав Роланд Франко, отримав уповноважений лауреатом єпископ Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ – владика Ярослав Приріз. Про це повідомили сьогодні, 27 серпня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували:

«Міжнародна премія імені Івана Франка започаткована Міжнародним фондом Івана Франка у 2015 році. Її заснував онук українського письменника Роланд Франко. У цьому році на здобуття премії було подано 14 наукових робіт з трьох країн у шести наукових дисциплінах: історія, філософія, культурологія, літературознавство, етнологія та україністика».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів