Міський голова Львова підписав ухвалу про заборону концертів артистів-колаборантів (відео, оновлено)

23:55 27 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Radiosvoboda.org

Як повідомив координатор ГО «Економічний бойкотний рух» Олег Радик, «Садовий поставив підпис, це кінцевий варіант ухвали про артистів-колаборантів».

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав ухвалу міської ради, згідно з якою у місті заборонено виступати представникам українського та іноземного шоу-бізнесу, які підтримують агресію Росії, пропагують сепаратизм в Україні, ображають честь і гідність українського народу, проводять концерти та беруть участь у розважальних заходах на окупованих територіях Криму та Донбасу. Також в ухвалі зазначено, що заборонено виступати у Львові представникам українського шоу-бізнесу, що «під час де-факто російсько-української війни проводять концерти та беруть участь у розважальних заходах на території Росії, при цьому відкрито не підтримуючи у будь-який спосіб проведення антитерористичної операції».

Громадський активіст Економічного бойкотного руху Олег Радик розповів у коментарі «Радіо Свобода»: «Не можна сьогодні знімати власні гламурні труси в Кремлі, а завтра співати на святі Пампуха. Ця ухвала є компромісною. Якщо вчора під час протестів проти колаборантів, організатори викликали поліцію, то тепер поліцію викличу я. Це не нормативний документ. Це політичне рішення і мандат для дій громадським активістам».

На останній сесії міськради Львова депутати більшістю голосів проголосували за частину назви ухвали «Про заборонупроведення концертів та інших розважальних заходів на території Львова представниками українського та іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Росії, пропагують сепаратизм в Україні». На такому рішенні наполягали громадські активісти. 

Вони взяли участь у роботі редакційної комісії міськради, якою було запропоновано текст ухвали. Ухвала набирає чинності з дня публікації».

Про це повідомили сьогодні, 27 квітня, на «Радіо Свобода». Натомість у прес-службі міськради повідомили сьогодні, 27 квітня, «Щоденному Львову»:

«У четвер, 21 квітня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували ухвалу про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території Львова представникам українського й іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації і пропагують сепаратизм в Україні. Виконувач обов’язків начальника управління культури ЛМР Михайло Мороз зазначив:

«Як ви знаєте, під час голосування були певні дискусії, тому що була перша редакція ухвали, яку готували представники депутатського корпусу. До цієї ухвали мали певні застереження  і управління культури, і депутатські профільні комісії, і інші депутати. 

Застереження носило, радше, редакційний характер, в першу чергу, тому що цей перший проект ухвали був досить неоднозначним. Він передбачав таку річ, як бізнесова діяльність, як виступи в телевізійних передачах і, фактично, тоді під дією заборони могли попасти багато, в тому числі, українських виконавців, які є патріотичними виконавцями, які підтримують АТО, яких ми всі знаємо і любимо.

Тоді були зауваження управління культури на предмет того, що необхідно текст ухвали зробити більш диференційованим. Був формат певної робочої групи, яка випрацювала і, фактично, кінцева ухвала, яку проголосували депутати, яку підписав міський голова. 

Вона має певну диференціацію, тобто є три чітких пункти, які кажуть, які саме представники, виконавці потрапляють під дію заборони. Тут є, однозначно, усі виконавці, які відкрито підтримують агресію Російської Федерації, які пропагують сепаратизм, тут є ті виконавці, які проводять свої заходи, концерт на території, так званих «ДНР» і «ЛНР», а також тут є ті українські виконавці, які проводять концерти на території Російської Федерації і при цьому не підтримують проведення АТО. Таким чином ця ухвала дозволяє нам приймати, наприклад, зірок світової музики, які, так сталося, що мали виступи в Москві, або, наприклад, відкриває наші сцени для виступу російських опозиційних діячів культури». 

Раніше координатор громадського об'єднання «Економічний бойкотний рух» Олег Радик повідомив у вівторок: «Садовий поставив підпис. Це кінцевий варіант ухвали про артистів-колаборантів».

Активіст написав це  26 квітня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував фото ухвалою, з підписаною міським головою Львова. Як інформував «ЩЛ», депутати ЛМР проголосували за заборону концертів артистів, лояльних до Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів