Малюнком 10-річної художниці з Львівщини ілюструватимуть американські різдвяні листівки

09:26 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Комсомольская правда в Украине»

Робота 10-річної Катрусі Лукіної з Дрогобича перемогла на художньому конкурсі у Вашингтоні.

«Різдвяний малюнок, на якому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі і пастух, 10-річна Катруся Лукіна з Дрогобича на Львівщині намалювала ще два роки тому», –передає газета «Комсомольская правда в Украине».

«Ми й самі до пуття не знаємо, як це вийшло, – розповіла розчулена мама Каті Любов Лукіна. – Цю картинку Катруся малювала до свята святого Миколая два роки тому. Її відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де він посів перше місце. А потім його викупила жителька Вашингтона на ім'я Христина, яка колись давно емігрувала з України до Америки. Ця жінка написала на адресу художньої школи, де займається Катя, і пообіцяла вислати їй у подарунок фарби і 100 доларів. Чули, що вона нас шукає, але поки що з нами не зв'язувалася».

Як з'ясувалося, у Вашингтоні малюнок Катрусі теж посів перше місце на художньому конкурсі і здобув право друкуватися на різдвяних листівках. Педагогів художньої школи, в якій навчається Катруся, просто розпирає від гордості.

«Катя дуже талановита дівчинка, у якої є свій почерк і своє бачення мистецтва. Вона любить яскраві фарби, малює яскраві картини, нам дуже приємно, що у нас навчаються такі діти», – зізналася викладачка школи Ольга Демкович.

Але найбільше, напевно, тішиться Катрусин дідусь, адже це він чотири роки тому привів онучку в художню школу. Хотів, щоб вона пішла його слідами – дід теж малює. Але сама дівчинка пов'язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом поки що не поспішає – каже, про професію ще не думала, зарано.

Про це повідомляє сьогодні, 18 грудня, інтернет-видання «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів