Львів’янин відмовився від звання, присудженого Януковичем

17:25 17 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zaholovok.com.ua

Лідер «Піккардійської терції» протестує таким чином проти звірячого розгону Євромайдану.

Художній керівник гурту «Піккардійська терція» й завідувач відділу кіновідеофондів Національної телекомпанії України Володимир Якимець, який народився 28 липня 1974 року у Львові, в якому закінчив Вищий державний музичний інститут імені Миколи Лисенка, звернувся до голови Адміністрації Президента і голови Комісії державних нагород із заявою про відмову від почесного звання «Заслужений журналіст України». Таким чином він протестує проти брутального, нелюдського за своєю жорстокістю побиття журналістів, студентів та інших мирних протестувальників 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Подаємо повний текст заяви Володимира Якимця:

«У листопаді 2011 року мені було присвоєне почесне звання «Заслужений журналіст України»(Указ Президента України № 1020/2011 від 04.11.2011) за поданням Національної телекомпанії України.

Сьогодні я відмовляюся від цього почесного звання і прошу прийняти та відповідним чином оформити мою добровільну відмову. 

Мотив – мій протест проти звірячого, садистського побиття журналістів, які виконували свої професійні обов’язки, студентів та інших мирних учасників подій Євромайдану 30 листопада та 1 грудня.

Посвідчення до почесного звання та знак «Заслужений журналіст України» готовий передати Комісії або до музею чи архіву, який буде визначений Комісією».

Про це повідомляє сьогодні, 17 грудня, «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів