Львів’янин очолив Філадельфійську архієпархію УГКЦ

18:00 17 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: radiovaticana.va

Владика Андрій Рабій зі Львова став апостольським адміністратором Філядельфійської архієпархії Української греко-католицької церкви.

Папа Франциск прийняв зреченння з уряду, яке представив архієпископ-митрополит Філадельфійський УГКЦ – високопреосвященніший Стефан Сорока, призначивши апостольським адміністратором вакантного осідку преосвященного владику Андрія Рабія, дотеперішнього єпископа-помічника Філядельфійської архієпархії. Про це повідомило «Радіо Ватикану».

«Владика Андрій Рабій народився 1 жовтня 1975 року у Львові. Переїхавши до США, дуже добре пристосувався до місцевих умов. Священицьку освіту отримав в українській семінарії святого Йосафата у Вашингтоні. 1999 року отримав ступінь бакалавра з філософії в Католицькому університеті Америки, 2002 року – ступінь магістра богослов'я в Домініканському богословському інституті у Вашингтоні, з 2008 року – ліцензіат з канонічного права в Католицькому університеті Америки», – розповіло також «Радіо Ватикану».

«Дияконські свячення Андрій Рабій отримав 15 листопада 1998 року, а ієрейські – 19 грудня 2001-го. 8 серпня 2017 року Папа Франциск призначив його єпископом-помічником Філядельфійської архієпархії, надаючи йому титулярний осідок Германіціяни (Germaniciana)», – поінформувало також «Радіо Ватикану».

«Єпископська хіротонія владики Андрій Рабій відбулась 3 вересня 2017 року в архікатедральному соборі святого Юра у Львові. Головним святителем був глава УГКЦ – блаженніший Святослав Шевчук, а співсвятителями – архієпископ-митрополит Філядельфійський Стефан Сорока та єпископ Едмонтонської єпархії в Канаді Давид Мотюк», – повідомило також «Радіо Ватикану».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів