Львів'яни приготували для національних гвардійців смачні гостинці

14:15 2 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Особовий склад Львівського полку НГУ розпочав світле свято Христового Воскресіння з нічної Пасхальної служби Божої.

«У день Христового Воскресіння до військовослужбовців 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України завітав священик Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла отець Андрій, який помолився разом  з присутніми і  поблагословив  їх  Пасхальний сніданок» – повідомили сьогодні, 2 травня, в прес-службі Національної гвардії України, де також поінформували:

«Отець Андрій відзначив: «У житті кожного християнина Великдень – особливо шановане та величне свято.Ми відзначаємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. У ці дні, замислюючись над глибинною сутністю життя, ми традиційно звіряємо свої вчинки з безсмертними заповідями, які спонукають нас бути добрішими, благороднішими, терплячішими один до одного. Нехай Воскресіння Христове обдарує всіх нас щастям і здоров'ям, принесе світло і добро в наші родини. Радісних Вам свят! Христос Воскрес !»

За великоднім столом нацгвардійці приєднались до великого загалу християнської української  родини у святкуванні Христового Воскресіння. Гостинці львів'ян додали сил і допомогли  відчути родинне тепло та любов! Військовики висловлюють щиру вдячність парафіям Львова й навколишніх сіл за зібрані та освячені для них продукти».

У прес-службі Національної гвардії України повідомили також сьогодні, 2 травня:

«З усіх великих празників церковного року найбільш давній, урочистий і радісний – це Великдень. Кожного року у військових частинах Західного оперативно-територіального об’єднання  Національної гвардії України це свято зустрічають разом дружнім військовим колективом.

На рівні з іншими частинами  Західного оперативно-територіального об’єднання святкував цю радісну подію і особовий склад Львівського полку який, за традицією, цей світлий й радісний день розпочав з нічної Пасхальної утренньої та Воскресної служби Божої, на якому отець Михайло зачитав всім Великоднє послання Блаженнійшого Макарія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УАПЦ, який згадує нещодавні події:

«У цей сумний воєнний час нашого земного життя й у ці захоплені пасхальні дні ми обіймаємо один одного, молитовно згадуємо наших українських військових, які не можуть стояти поруч із нами в наших святих храмах, бо знаходяться уздовж лінії розмежування в зоні АТО. Ми поспішаємо до тих дорогих нам могил, у яких спочивають ті, які своє молоде життя поклали на Майдані Гідності, а також на полях битви за свою Батьківщину. Словами «Христос Воскрес» ми звертаємось до них, які відійшли у вічність, висловлюючи їм свою любов і засвідчуючи те, що Христос Воістину Воскрес, а значить, воскреснуть і всі спочилі». 

На ранок офіцери та солдати зібрались на святковий сніданок у їдальні, де їх чекали освячені паски, яйця та м’ясні страви. Перед початком сніданку усіх присутніх зі святом, привітав командир полку полковник Степан Логуш.

Після привітання та молитви отець освятив та благословив великодні страви. Аналогічні заходи відбулись в усіх військових частинах та підрозділах Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів