Львів’яни прощалися з музикантом Юрієм Шаріфовим оплесками

17:45 26 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук

Провести в останню путь свого земляка прийшли багато людей різного віку.

У середу, 26 липня, у Львові поховали відомого музиканта та композитора Юрія Шаріфова. Парастас та прощання із ним пройшли у капличці на вулиці Пекарській, 52. 

Попрощатися з Юрієм Шаріфовим прийшли багато людей різного віку. Адже для багатьох молодих музикантів він був «музичним батьком», який давав путівку в життя.

Поховали Юрія Шаріфова на полі №50 Личаківського кладовища. Коли труну опускали в яму всі присутні голосно аплодували, адже саме так, під оплески, заведено прощатися із музикантами.

Друзі згадували на його похороні: «Він був веселою і доброю людиною. Інколи міг через дві вулиці перебігти, якщо бачив друга. І завжди для кожного в нього щось веселе було розповісти. Ну і звісно був професіоналом в своїй справі. Завжди відстоював якісну та професійну музику, бо саме таку і робив. Ми втратили велику людину». 

Юрій Шаріфов народився 25 травня 1946 року у Львові. Отримав три музичні освіти – скрипаля, музикознавця і композитора. У середині 60-х був одним з перших, хто почав грати рок в Радянському Союзі. У 1970-80 рокав грав у чернівецьких ансамблях «Смерічка», «Червона Рута» (музичний керівник), «Жива Вода» (засновник та керівник). У складі джаз-, рок-, поп- і фолк-груп та з сольними концертними програмами гастролював у 24-х країнах. Учасник сотень фестивалів. Співпрацював з багатьма співаками. Зокрема – зі Софією Ротару, Юрієм Башметом, Назарієм Яремчуком, Володимиром Івасюком, Лілією Сандулесою, Іво Бобулом, Олександром Сєровим та багатьма іншими.

Зі середини 1970-х активно працював у сфері електронної музики. Вів авторські музичні програми на легендарному радіо «Ініціатива». Багаторічний голова журі всеукраїнського рок-фестивалю «Тарас Бульба». Учасник багатьох музичних і культурних проектів. Останні роки був бас-гітаристом джаз-рокового колективу «Open Blues Band».

Про це повідомили сьогодні, 26 липня, в київському часописі «День».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів