Львів’яни пом'янули перших трьох Героїв Небесної сотні (+відео)

11:12 22 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки отця Степана Суса в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні, 22 січня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулася панахида за першими загиблими учасниками Революції гідності – Юрієм Вербицьким, Сергієм Нігояном та Михайлом Жизневським.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

У прес-службі міської ради повідомили в четвер «Щоденному Львову», що сьогодні, 22 січня, у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла відбулася панахида за першими загиблими учасниками Революції гідності – Юрієм Вербицьким, Сергієм Нігояном та Михайлом Жизневським. У повідомленні також зазначено:

«У молитві взяли участь громадські активісти, представники місцевої влади, вірменської та білоруської громад, родичі загиблих. Викладач Українського католицького університету отець Михайло Димид звернувся до них із такими словами:

«Смерть для нас, християн, це початок, це повне відкриття нашого розуму і серця до Божої волі. Наш Господь, який є Богом надії і життя, дає нам зрозуміти, що в житті ми мусимо боротися за добро проти зла.

Те, що відбулося рік тому на Майдані – це просвітлення, явне бачення боротьби добра і зла. Бог допустив, щоб в історії нашого народу і держави ми бачили цю боротьбу, щоб ми нарешті ставали своєю свідомістю по один чи інший бік барикад.

Перемога наша в тому, що ми це усвідомлюємо і що багато з нас не боїться ставати на сторону добра. Ця перемога ще не здобута, а буде здобута тоді, коли кожен і кожна з нас перейметься ідеєю доброти в щоденному житті». 

Нагадаємо, в ці дні саме рік тому на Майдані в Києві відбулись перші вбивства активістів Революції Гідності, які стали першими Героями Небесної сотні. Юрій Вербицький – науковець зі Львова, викрадений у Києві 21 січня, помер від катувань; Сергій Нігоян – 20-річний вірменин з Дніпропетровщини, який був охоронцем Євромайдану в Києві, вбитий під час подій біля стадіону «Динамо» 22 січня; Михайло Жизневський – білоруський активіст Євромайдану та журналіст, член Самооборони Майдану, загинув також 22 січня на вул. Грушевського у Києві».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів