Львів’яни масово супроджували до храму ікону Богородиці

17:28 15 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Вулицями Львова пройшла Загальноміська Вервиця, присвячена вшануванню ікони Львівської Богородиці.

Про це повідомили сьогодні, 15 жовтня, у Львівській міськраді, де також запевнили: «У молитовній ході із несенням ікони взяли участь архиєреї та духовенство Львівської архиєпархії. Долучився до Вервиці також міський голова Львова Андрій Садовий з родиною й працівники Львівської міської ради».

Отець Павло Дроздяк розповів на початку молитви: «Ми просимо у Богородиці, щоб вона заопікувалась нами, нашим містом і країною. Закликає до спільної і чемної молитви. Пройдімо разом до Богородиці, її стежками, розважаймо над кожним словом під час молитовних стоянь. Освятімо собі цю вервицю за мир в Україні, бо ми його так сильно прагнемо. Станом на сьогодні і далі гинуть сини і дочки нашого українського народу, Україна й далі залишається у темряві. За молитвами до Богородиці просимо про мир і Благословення Бога. Саме цієї п’ятниці відбулись завершальні святкування 100-річчя об’явлення у Фатімі. 13 жовтня 100 років тому було останнє об’явлення. Сьогодні наш Львів стає вселенською Фатімою, де ми просимо Благословення. Нашу Вервицю очолює Владика Володимир, єпископ-помічник Львівської архиєпархії».

«Молитовна хода розпочалась біля храму святого Архистратига Михаїла (вул. Винниченка, 20а), і пройшовши вулицями Підвальною й Руською, площами Ринок і Катедральною, вулицею Памви Беринди, проспектом Свободи й вулицями Гнатюка та Листопадового Чину, азавершилась на площі святого Юра перед пам’ятником Митрополиту Андрею Шептицькому. Відтак, ікону Львівської Богородиці процесійно супроводили до храму святих Ольги і Єлизавети для зберігання та молитовного почитання», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів