Львів'яни долучилися до спроби перевершити рекорд Гіннеса (відео, оновлено)

10:45 29 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

В Україні одночасно відбувався інтерактивний урок англійської мови.

28 травня посол США в Україні Джеффрі Пайєтт провів у Львові провели наймасштабніший у світі урок англійської мови. Організатори сподіваються, що учасникам вдалося встановити рекорд Гіннеса. 

Перед початком уроку організували скайп-зв'язок із іншими містами, де одночасно зі Львовом триватиме урок. Львів'ян привітали мешканці Маріуполя. На зв'язок вийшли також кияни разом з мером Віталієм Кличком.

Такий урок організували у 100 містах України. Організатори припускають, що участь в уроці візьмуть дев’ять тисяч людей. Менеджер Американського дому  Тетяна Стрельченко повідомила: «Останній такий рекорд зафіксували в Німеччині. Там зібралися шість тисяч учасників. Ми очікуємо більше. Приємно, що з нами проводитимуть урок англійською як великі, так і малі міста України – Київ, Одеса, Слов'янськ. Дуже символічно, що захід такого масштабу відбувається саме тепер. 2016 – це рік англійської мови».

Урок англійської мови розпочався на відгородженій площі перед львівською оперою о 13:20. Звучав американський джаз. На сцену вийшли три вчителі, а 401 учень біля сцени уважно їх слухали. Серед натовпу – малеча, молодь і літні люди. 

Присутніх поділили на групи. Роздали спеціальні номери. Кожен визначав те, до якої групи потрапляє учень. Сформували дев’ять груп. Вчителі ставили учасникам запитання із конструкцією «Я б краще».

По дві хвилини учасники вголос роздумували над дилемою «Я б краще мав коротке життя у достатку чи довге у бідності? Я б краще був ручною мавпочкою, змією чи тигром?» Відповідали на вісім запитань. 

Американка Діана Вілбер прийшла разом із чоловіком – українцем Тарасом. Подружжя познайомилося в Каліфорнії, звідки родом Діана. Майже рік мешкають у місті Радивилів біля Львова. Діана вважає: «Цей урок – гарна можливість знову відчути часточку Америки, а також познайомитися ближче з українською культурою. Дуже багато українців зібралося».

Володимир Величко, який приїхав до Львова із Ужгорода спеціально на урок,  розповів: «Оголосили, що 28 травня будуть встановлювати рекорд з найбільшого уроку англійської мови. Тож потрібно якнайбільше людей. Ще й хочу попрактикувати англійську. Хоч і спілкуватися з іноземними партнерами по роботі, однак потребую більше практики. Сьогодні із Джеффрі Пайєттом розмовляв. Подякував за його роботу в Україні».

О 1-й годині урок англійської завершився. Учні від спеки сховалися в тінь, де очікували відповіді – чи вдалося встановити рекорд із найбільшого уроку англійської мови у світі. Це стане відомо, коли підрахують кількість учасників у всіх містах України. 

Спостерігач від Книги рекордів Гіннеса – вчитель англійської Ігор Савчак – повідомив: «Урок відбувся згідно з усіма правилами й вимогами.  Звичайно, за годину неможливо вивчити мову. Якщо є бажання, то зробити це можна і за досить короткий час. Я, наприклад, вивчив англійську за три тижні. Щодня дві години приділяв вивченню нових слів. І все вдалося. Потім вступив на факультет іноземних мов. З іноземцем вперше поспілкувався на третьому курсі». 

Організаторами події стали Посольство США в Україні та команда «Go Global». Захід відбувся під час святкування Днів Америки у Львові.

Про це повідомили в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість тележурналісти розповіли:

«В Україні провели наймасовіший урок англійської мови.Впродовж 35 хвилин одночасно мову вивчали на 100 локаціях у 55 містах країни. Акція має всі шанси потрапити до Книги рекордів Гіннеса».

Про це повідомили на телевізійному «5 каналі». Натомість у прес-службі міськради це повідомили:

«Львів долучився до проведення великого уроку англійської мови. Дійство відбулось на площі перед Оперним театром. До уроку долучились Андрій Садовий, міський голова Львова, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, та представники Книги рекордів Гіннеса.

Урок – це спроба перевершити існуючий світовий рекорд Книги рекордів Гіннеса. По всій країні одночасно відбувався інтерактивний урок англійської мови. Найбільші уроки англійської відбулись просто неба у Києві на Софійській площі за підтримки програми безкоштовних курсів англійської мови «Capital English» та у Львові на площі біля театру опери та балету за підтримки Посольства Америки в Україні.

На ці заходи зібрались тисячі українців. До участі у масовому уроці англійської мови були запрошені відомі українські політичні та культурні діячі. Щоб перевищити існуючий рекорд, необхідно зібрати щонайменше 9000 учасників. На даний момент рекорд складає 6287 людей.

Джеффрі Пайєтт зазначив: «Перш за все, хочу подякувати усім вам, хто долучився цього намагання встановити світовий рекорд за книгою Гіннеса з проведення наймасштабнішого уроку з англійської мови. І ми з великою радістю сприйняли рішення президента Петра Порошенка оголосити 2016 рік роком вивчення англійської мови в Україні. Отже, давайте встановимо цей світовий рекорд».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив: «Кожного дня я вивчаю англійську мову. Якщо ви хочете бути успішними, то моя порада вам, працюйте кожного дня над собою, вірте в Бога, любіть один одного і вчіть англійську кожного дня».

Акція відбулась в рамках кампанії «Україна Speaking» та координується командою «Go Global» і Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні. Найбільший урок англійської відбувся в рамках Днів Америки за підтримки Міністерства культури України, програми Capital English, Британської Ради в Україні, «America House» та «Windowon America».

Нагадаємо, сьогодні також у Львові вшанували пам'ять американських пілотів, які поховані на Личаківському кладовищі. У покладанні квітів взяли участь надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, керівництво міста та області, а також керівництво Міністерства оборони США. Також делегація поклала квіти до могили Івана Франка та до могил учасників АТО».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів