Львівський Національний академічний театр імені Марії Заньковецької перерахував військовим 55 тисяч грн

13:10 11 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Зі сайту Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької

Зібирані на благодійній виставі кошти переведено на рахунок організації Місія «Центр Військового Капеланства» УГКЦ, а скеровані вони будуть на потреби 24-ї окремої Залізної механізованої бригади та батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля».

 Колектив Львівського Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької перерахував військовим 55 тисяч грн. Кошти збирали на благодійній виставі – музичній драмі на дві дії Галини Тельнюк «У.Б.Н.» («Український буржуазний націоналіст»), в якій розповідається про колишнього політв’язня Зенона, що намагається тихо і спокійно дожити  віку в компанії спогадів та листів, але друзі з минулого намагаються різними способами намовити його знову піти у політику й прикрити своїм незаплямованим ім’ям «брудні» провладні руки.    

Як розповіли в театрі, загалом під час акції зібрано 55 000 грн. Кошти переведено на рахунок організації Місія «Центр Військового Капеланства» УГКЦ, а скеровані вони будуть на потреби 24-ї окремої Залізної механізованої бригади та батальйону територіальної оборони Львівщини «Воля».   

У театрі кажуть, що про дійство, яке відбулося  на заньківчанській сцені за переповненої оглядної зали 6 жовтня, «без сліз на очах не можна ані писати, ані говорити». Чому? Та тому що бійці 24-ї бригади, запрошені на виставу, сказали, коли прощалися: «Ми вас не підведемо!».

І додали, що їх не лякає навіть відсутність зброї. Бо є «шалена любов до України! І якщо хтось думає, що цього замало,глибоко помиляється».

«Я ніколи не думав, що наші солдати такі красиві і світлі. Вони – вони як боги, – говорить художній керівник театру, він же – виконувач ролі Зенона Федір Миколайович Стригун. – Коли я дивився на них під час вистави, то був захоплений тим, наскільки вони скромні і повні розуміння того, за що воюють».

За словами народного артиста України, це не остання доброчинна акція заньківчан: «Обов’язково гратимемо для них ще – або запрошуватимемо на вистави у театр, або поїдемо до них. Я взагалі переконаний, що необхідно, як колись у театрах, поновити військово-шефську роботу. Люди від мистецтва повинні приділяти увагу цьому унікальному поколінню – цим чистим хлопцям, що свідомі у бажанні навіть ціною власних життів захистити свою землю».    

Про це повідомила сьогодні, 11 жовтня, львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів